Diumenge, 22 de desembre de 2024
turisme

Una de cada cinc places d’allotjament turístic de la demarcació de Lleida es troben al Pallars Sobirà

La comarca lidera el nombre de places de càmping, sector que suposa el 52% de la seva oferta turística

Pallars Digital Pallars | 20 de gener de 2023 a les 10:49
Imatge d'arxiu d'un hotel a Sort | ACN
El Pallars Sobirà compta amb una de cada cinc places d'allotjament turístic de la demarcació de Lleida, fet que suposa el 21% de les 75.620 que hi ha actualment a la demarcació. Aquesta és una de les moltes dades que es desprenen de l'estudi sobre Localització i Anàlisi de l'Oferta d'Allotjament Turístic a la demarcació de Lleida, elaborat per la Càtedra de Turisme d'Interior i de Muntanya de la Universitat de Lleida (UdL).

Segons l'estudi, del total d'establiments i places turístiques registrades a la província el desembre del 2022, més del 83% pertanyen a l'Alt Pirineu i Aran. Per comarques, l'Aran és la que més n'acumula, un 24%, seguida del Pallars Sobirà, que es troba a molta distància del Jussà, que en té un 6,7%


Pel que fa als diferents subsectors d'allotjament, l'Aran també lidera el rànquing de places hoteleres (30%), mentre que el Pallars Sobirà n'acumula el 14,6%, les mateixes que el Segrià. Per altra banda, el Sobirà sí que és capdavantera en el sector del càmping, amb un 34% del total de places de Lleida. De fet, aquest sector jerarquitza l'oferta turística de la comarca, ja que representa el 52% de les seves places d'allotjament

En el cas de les cases de turisme rural, la distància entre el Pallars Jussà i el Sobirà es redueix. Aquesta última compta el 14% de places, mentre que la primera n'acumula el 10,4%. Finalment, respecte als Habitatges d'Ús Turístic (HUT), la Val d'Aran torna a liderar el nombre de places (8.000), el 38% del total, seguida del Pallars Sobirà, on suposen el 16,9% de l'oferta.

De fet, aquest tipus d'allotjaments són els principals responsables de la important crescuda de places dels darrers cinc anys. Segons indica l'estudi d'oferta turística, les Terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran han guanyat 1.891 establiments nous i 9.276 places noves des del 2017. Aquest increment de les places i allotjaments d'ús turístic durant els últims cinc anys, però, ha anat en detriment de l'habitatge de primera residència, la caiguda de l'oferta del qual ha implicat un augment del seu cost d'accés, especialment per a la població local o per a aquelles persones que es volen establir a la zona.

Vall de Cardós i Espot lideren les places de càmping

 
A escala local, diversos municipis del Pallars Sobirà també destaquen en els diferents subsectors d'allotjament. Per una banda, Vall de Cardós i Espot són els que més places de càmping acumulen, 1.827 i 1.560, respectivament. Pel que fa al turisme rural, Alins també sobresurt, amb més de 100 places, mentre que en el cas dels HUT's, Esterri d'Àneu en compta amb 594, el quart municipi de la demarcació que més n'acumula. Finalment, respecte als apartaments, Sarroca de Bellera i Vall de Cardós també en tenen una quantitat important tot i no ser al capdamunt del rànquing.


Altres notícies que et poden interessar







 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació