Dilluns, 22 de juliol de 2024
desenvolupament

Es presenta a Tremp el primer centre d'innovació rural de l’Alt Pirineu i el Solsonès

El servei, impulsat pel govern espanyol i la Diputació de Lleida, pretén reforçar els projectes innovadors i diferencials del territori

Pallars Digital Tremp | 23 de gener de 2023 a les 09:55
Imatge de la presentació del CRI a l'Epicentre de la capital del Jussà | Ajuntament de Tremp
L'Epicentre de Tremp ha acollit aquest divendres l'acte de presentació del primer Centre d'Innovació Rural de l'Alt Pirineu i el Solsonès, impulsat pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico i la Diputació de Lleida. Es tracta d'un servei donarà cobertura a les necessitats dels sectors econòmics del Pirineu occidental per reforçar els projectes innovadors i diferencials del territori.

A l'acte de presentació, hi han participat el secretari general per al Repte Demogràfic del govern espanyol, Paco Boya; el director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera; l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol; el gerent del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Ardanuy i el director general de Red.es, Alberto Martínez.


El centre promourà la generació de projectes innovadors i impulsarà els ja existents contribuint en el teixit econòmic del territori i afavorint el seu desenvolupament mitjançant la digitalització del sector. L'Ajuntament de Tremp ha treballat intensament per aconseguir ser la seu d'aquest projecte, tal com ha explicat l'alcaldessa. Aquest centre d'innovació territorial estarà ubicat físicament a Tremp, però treballarà amb els projectes de tot l'Alt Pirineu i Aran i el Solsonès.

En aquesta mateixa compareixença, s'ha aprofitat per explicar el funcionament al territori del projecte Acelera Pyme i del programa Kit Digital, una iniciativa del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital, que depèn del Consell Comarcal del Pallars Jussà, i destinada a construir l'ecosistema de referència de la transformació digital de les pimes. El Centre d'Innovació rural acollirà aquest servei, així com Pallars Actiu i altres serveis que contribuiran a generar noves oportunitats de negoci.

Paco Boya ha explicat que "som davant d'una de les mesures concretes de lluita contra el declivi demogràfic en les que estem treballant des del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per tal de contribuir en la generació de noves oportunitats que contribueixin a dinamitzar les zones rurals i convertir-les en espais d'activitat i residència".

El Centre d'Innovació Rural neix fruit del conveni signat el passat mes de juliol a Vielha entre el Ministeri, les diputacions provincials de Lleida i Osca i el Conselh Generau d'Aran per desenvolupar el Projecte d'Innovació Territorial de comarques de Lleida i Osca i posar en marxa Cèl·lules d'Innovació Rural l'objectiu de les quals sigui detectar i identificar dinàmiques de transformació econòmica i social que enforteixin la cohesió territorial. L'aportació econòmica del Ministeri és de 600.000 euros dels quals 240.000 es destinaran a Lleida, 250.000 més a Osca i 100.00 a la Val d'Aran.

El CIR ubicat a Tremp, que se suma al que ja funciona a Vielha i a Graus (Osca), donaria cobertura a projectes emergents i innovadors com, per exemple, un futur Centre de Manipulació de Carn de Caça a la Pobla de Segur o la creació d'una malteria pallaresa de caràcter familiar, dos projectes impulsats des de Pallars Actiu.
 


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació