Dimecres, 3 de juliol de 2024
documental

Presenten «La Companyia»: un documental sobre la petjada de FECSA al Pallars

Dirigit per Paula i Clàudia Serra, vol deixar testimoni de la importància de l'empresa elèctrica a la zona des dels anys 70

Pallars Digital Tremp | 7 de febrer de 2023 a les 10:01
La peça compta amb el testimoni d'antics treballadors de l'empresa | La Companyia
L'Espai Cultural La Lira de Tremp ha estrenat recentment La Companyia, un documental dirigit per Paula Serra i Clàudia Serra que vol deixar testimoni sobre la petjada de la companyia elèctrica FECSA al Pallars des de la dècada dels 70.

Per fer-ho, compta amb el testimoni de diversos treballadors que durant anys van estar ocupats en l'empresa, com Antonio Llibert Cases, Marta Ardèvol, Manel Sopena, Salvador Pons, Josep Ensenyat, Josep Melines i Esperança Rius.



A més, el documental compta amb la veu de la historiadora Laura Egea, que explica la importància de FECSA per a l'economia de les comarques pallareses. Una empremta que té el seu punt de partida en la construcció de les centrals hidroelèctriques a principis del segle XX.

La peça, que es va projectar per primer cop el passat dia 2 de febrer, ha rebut el suport de l'Ajuntament de Tremp, l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, la Central de Talarn, així com de l'IDAPA i del Departament de Cultura de la Generalitat. A nivell tècnic i audiovisual, també ha comptat amb l'ajuda del periodista de Ràdio TrempJose Bergés.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació