Diumenge, 22 de desembre de 2024
vi

El sommelier David Seijas ofereix a Tremp una formació sobre coneixement i maridatges de vins

L'Ajuntament de Tremp vol oferir una formació en l'excel·lència i formar personal de la restauració, venda i servei de vins i d'altres productes de la terra

Pallars Digital Tremp | 16 de febrer de 2023 a les 11:24
David Seijas durant la formació celebrada a la capital del Jussà | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp, a través del programa Treball als Barris ha finalitzat avui una formació sobre serveis de vins i maridatges, conceptes i tècniques aplicades, amb el mestre sommelier David Seijas, que ha treballat en llocs com El Bulli i el Bulli Foundation, l'Hotel Ars, Herència Altés, i també és co-fundador de Gallina de Piel Wines.

Aquest curs de dos dies ha estat un repte per aquelles persones que estan a l'atur o volen millorar els seus coneixements dins del camp de la gastronomia. Restauradors, vinaters i d'altres perfils del sector de l'hostaleria que volen millorar i innovar en el concepte de maridatges, i apostar per un servei de qualitat i excel·lència.
 
En el decurs de les sessions, Seijas ha aprofundit en les tècniques i en les reflexions en matèria de maridatges, ampliant la base científica en el coneixement dels aromes. Conceptes tècnics com els avenços en la ciència molecular, l'art de viure, la venda del producte i els gustos personals i subjectius del client, encaixen en la riquesa del maridatge que vol apostar per ampliar la gamma de sabors a la carta, donant una explicació fonamentada en el coneixement.

Una oportunitat per millorar en l'aprenentatge dels sabors, dels aromes i  defensar el producte de proximitat amb més força i entusiasme. I la recomanació d'una lectura imprescindible per aquells que volen anar més enllà, Papilas y moléculas: La ciencia aromática de los alimentos y el vino (Maridajes), del canadenc François Chartier.
 
La formació ha comptat amb la col·laboració dels cellers del territori: Castell d'Encús, El Vinyer, Vila Corona, Solana Roivert, Cota 730, Xics Cal Borrech, Celler Miquel Roca, Terrer del Pallars i Sauvella, que han presentat els seus vins tot enriquint la carta amb altres estils de vins, com el fino o la mançanilla.

Aquesta acció està subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d'ocupació Estatal, SEPE.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació