Diumenge, 24 de novembre de 2024
Cultura

El renovat Museu de la Conca Dellà obrirà les portes aquest divendres

La inauguració de l'equipament cultural comptarà amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga

Tomàs Garcia Espot Isona i Conca Dellà | 28 de febrer de 2023 a les 10:12
Les obres de remodelació i ampliació han durat gairebé dos anys i mig | Museu de la Conca Dellà
El renovat Museu de la Conca Dellà tornarà a obrir les portes al públic el pròxim divendres 3 de març. Així ho ha confirmat a Pallars Digital l'alcaldessa d'Isona, Rosa Amorós, que ha avançat que la inauguració oficial de l'equipament comptarà amb la presència de la consellera de Cultura Natàlia Garriga

L'equipament cultural mostrarà les noves sales sobre paleontologia, arqueologia i el territori en una jornada de portes obertes, que tindrà lloc a partir les 18:30h, just després de l'acte institucional, que començarà una hora abans. En aquests dies previs a la inauguració, el museu ja ha donat a conèixer alguns detalls sobre les novetat que podran veure els futurs visitants.

 
Aquest dilluns, per exemple, l'equipament pallarès ha explicat que les recreacions dels diferents dinosaures que habitaven la Conca Dellà serà un dels punts forts del nou espai. D'altra banda, aquest dimarts també ha fet públic que el museu també comptarà amb inscripcions d'època romana, un dels conjunts més importants del país. De fet, algunes peces tornaran a Isona 90 anys després gràcies al dipòsit del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Després de gairebé dos anys i mig tancat, les obres de remodelació i ampliació del museu han finalitzat amb la fase d'interiorisme i museïtzació, dutes a terme l'empresa STOA. Amb un pressupost d'un 715.000 euros i diverses administracions implicades, la remodelació ha tingut dues vessants: la primera ha estat l'ampliació de l'espai físic de l'equipament, amb la unió de dos edificis mitjançant passarel·les transparents, a càrrec de l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà, i que ha comptat amb un pressupost de 400.000 euros.
 
La segona fase ha consistit en la reforma de l'espai actual i la museïtzació, centrada especialment en al part arqueològica. En aquesta s'han introduït elements innovadors que potencien la gran riquesa del territori i la fan entenedora i atractiva als visitants, i al mateix temps afavoreixen la participació i interacció amb els usuaris.

Així, s'han instal·lat taulells tàctics, pantalles transparents, barres interactives, vitrines display, així com elements originals com el cub interactiu. També s'han potenciat efectes virtuals amb la projecció d'objectes 3D i la recreació d'ambients sonors perquè els visitants es traslladin més fàcilment milions d'any enrere.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació