L'última setmana de febrer, diversos productors d'
oli d'oliva del Pallars Jussà s'han desplaçat a la província de
Jaén amb l'objectiu de conèixer el desenvolupament del sector oleícola d'aquest territori i les iniciatives de cooperació que s'hi porten a terme.
Aquest intercanvi, organitzat pel programa
Al teu gust aliments del Pallars i d'acord amb els interessos de l'
Associació de Productors d'Oli del Pallars, respon a la voluntat dels professionals d'aquest sector d'explorar models d'altres territoris productors d'oli que puguin servir d'exemple per impulsar accions de divulgació sobre el coneixement del producte, entre altres.
En el decurs de les jornades, els participants han visitat el molí de l'empresa
Oleícola San Francisco i el
Museu Terraoleum; han conegut experiències com la de
Cooperativa El Alcazar de Baeza o de l'Associació
Olivar y aceite; han vist el funcionament del centre de formació
IFAPA i també han pogut conèixer el funcionament de la
IGP Aceite de Jaén.
En els darrers anys, gràcies a la cooperació entre diferents entitats locals com l'
Escola Agrària del Pallars, l'Associació de Productors d'Oli del Pallars i l
'Ajuntament de Tremp, i a través del seu programa
Al teu gust,
els olis d'oliva del Pallars s'estan posicionant al mercat com un
producte de qualitat amb propietats medicinals que li confereixen els alts nivells de polifenols.
Aquesta dinàmica ha permès que les tres entitats es presentin a una de les
línies d'ajut del Departament d'Acció Climàtica per afrontar els reptes del Pla de Transformació del Sistema Agroalimentari de Catalunya, amb un projecte transformador que incorpora aspectes diversos que van des de l'elaboració d'un
catàleg de finques d'olivera, fins al disseny de materials específics de formació o l'acreditació de salut de la Unió Europea, per exemple.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi