Dimecres, 3 de juliol de 2024

Sant Esteve de la Sarga s'incorpora com a nova seu de la Universitat d'Estiu de la UdL

La població del Pallars Jussà s'uneix a Tremp com a municipis pallaresos que acolliran cursos

Pallars Digital 11 de març de 2014 a les 08:31
El municipi de Sant Esteve de la Sarga, juntament amb els d'Agramunt, les Borges Blanques i Verdú, s'afegeix enguany com a nova seu de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida (UdL). Aquesta localitat del Pallars Jussà acollirà un dels 57 cursos que s'oferiran en aquesta 22a edició. 
 
Lleida ciutat n'acollirà 23; la Seu d'Urgell, 10; Tremp, 2; Alcoletge, Solsona, Vielha, Arbeca, un cadascuna; un altre serà itinerant entre Lleida i Tremp, mentre que quatre es podran cursar virtualment. Completaran el programa els nou cursos de l'Institut de Llengües d'anglès, francès, xinès, rus, italià i alemany. 
 
Algunes de les propostes que presenta enguany la Universitat d'Estiu de la UdL són el curs 'Del republicanisme a l'independentisme', que s'impartirà a les Borges Blanques; 'Com sonava Europa al 1714, un recorregut per l'Europa musical dels inicis del segle XVIII, Medicina Hidrotermal', que es farà a la Seu d'Urgell; o bé 'Activitats aquàtiques adaptades i d'inclusió per a persones amb discapacitats', 'Causes ocultes del fracàs escolar' i 'El maltractament i l'abús sexual infantil', que es duran a terme a Lleida. Pel que fa als cursos virtuals, destaca el d''Estratègies web 2.0 per a la recerca de feina i Social media management: comunicació i promoció efectiva a les xarxes socials'. 
 
La Universitat d'Estiu obrirà el període de matrícula el pròxim 5 de maig. La imatge d'aquesta 22a edició serà 'Pictest', una composició pictogràfica construïda sobre les formes tipogràfiques de la paraula 'estiu' simples i de colors alegres, obra de la dissenyadora canària Dunia Jorge Godoy. El jurat, integrat per Xavier Goñi (UdL), Jesús Mauri (UdL) i Marta Pallarés (Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol), va valorar la combinació d'elements simples no convencionals per suggerir els conceptes propis de l'aprenentatge en l'època estival.
 
Aquest premi, dotat amb 1.000 euros, arriba enguany a la dissetena edició. Un total de 80 originals procedents de diferents indrets de l'Estat es van presentar a la convocatòria. Fins el 14 de març es poden veure en l'exposició instal·lada a l'edifici Polivalent del campus de Cappont.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor