L'estació d'esquí de
Baqueira Beret ha tancat aquest dilluns la temporada amb
990.032 forfets venuts. Una xifra que suposa la
segona millor temporada de la seva història, només superada per la passada, quan es van assolir rècords històrics registrant 1.033.453 dies d'esquí. Baqueira va iniciar la temporada el 26 de novembre i l'ha donat per finalitzada el 10 d'abril, mantenint les tres àrees principals del domini fins a l'últim dia de la temporada.
Els sectors de Baqueira, Beret i Bonaigua s'han mantingut
oberts els 136 dies d'explotació i Baciver un total de 52 dies. La temporada 2022-2023 ha comptabilitzat un total de 29 dies de nevades, amb
gruixos de 66 centímetres de mitjana i nevades acumulades de fins a 356 centímetres a la cota 1.800 (suma de nevades). La temperatura mínima de l'hivern va ser de -14 °C.
Un any més es repeteix l'àrea més popular: Baqueira amb
5.532.604 persones transportades (el 47,6%), seguida de Beret amb
3.671.657 d'usuaris (31,6%), on responsables de l'estació asseguren que s'han notat les últimes inversions realitzades en aquest sector (
nous remuntadors i noves zones de producció de neu); Bonaigua amb 2.264.162 d'esquiadors (19,5%) i Baciver amb 157.042 (el 1,4% restant).
Els 36 remuntadors del domini esquiable han transportat 11.625.465 viatgers i el desnivell mitjà per cadascun d'ells ha estat de 4.181 metres per esquiador. Pel que fa al nombre mitjà de viatges en remuntadors, ha estat d'11,59 per cada esquiador.
La
producció de neu també ha estat protagonista clau durant aquests mesos d'explotació, amb un total de
45 dies i 580 hores de producció a la zona de Baqueira, 38 dies i 469 hores a Beret i 33 dies i 341 hores a la zona de Bonaigua. Així mateix, destaquen el trepitjat de pistes, clau essencial per a oferir el millor servei diari, amb un 85% del trepitjat de les pistes obertes.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi