Dijous, 21 de novembre de 2024
igualtat

El Consell del Jussà amplia l'atenció directa al col·lectiu LGBTI

Més de 60 professionals han rebut formació per garantir la igualtat de tracte i l'acompanyament de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals

Pallars Digital Pallars Jussà | 17 d'abril de 2023 a les 12:40
La sessió formativa ha tingut lloc a l'Epicentre de Tremp | CCPJ
Més de 60 professionals del Consell Comarcal del Pallars Jussà, com també d’altres administracions públiques i entitats socials de la comarca, han rebut formació en matèria de sensibilització vers les vivències de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

L’objectiu de les diferents formacions s’ha centrat en orientar als professionals perquè assoleixin en els seus serveis una visió integral alhora d’atendre a les persones usuàries i per tant, donar-los eines que detectin possibles situacions lgbtifòbiques i els permeti desenvolupar aquesta mirada en les seves funcions laborals.
 
Tot i que les violències són el fet més conegut que afecta a les persones del col·lectiu, a diari es segueixen vivint situacions discriminatòries que a la majoria de les persones els passen desapercebudes. En aquest sentit, s’ha treballat en l’empatia com a element bàsic i en la reflexió vers situacions que afecten en diversos graus a les persones LGBTI i tenen una relació directa en l’atenció a l’usuari o usuària.

El gerent del Consell Comarcal, Josep Maria Ardanuy ha destacat que la voluntat d’avançar en aquesta mirada permet millorar l’atenció directa a les persones i la qualitat dels serveis en garantir la igualtat de tracte, drets, acompanyament, oportunitats laborals, relacionals i de vida per a totes les persones, i ha posat en valor també les mesures que en aquesta línia es poden incorporar en els plecs de contractacions d’obres i serveis.
 
El SAI (Servei d’Atenció Integral) LGBTI del Consell Comarcal del Pallars Jussà és un servei integral orientat a garantir els drets vers les persones del col·lectiu i alhora el desplegament de les polítiques públiques en aquesta matèria al territori. Entre les diferents funcions que es realitzen, hi ha l’acompanyament, el suport, l’orientació, la informació i l’assessorament que es centra en la persona i les seves múltiples necessitats.

A més, s’atenen possibles casos de discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o expressió del gènere i es treballa en formacions, accions de visibilització i sensibilització com aquestes. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació