L'objectiu de la formatgeria
Casa Mateu de Surp, al municipi de Rialp, és la qualitat dels productes i el respecte al medi ambient des del moment de la seva creació l'any 2007. Ara, ha fet un pas més i ha introduït els
envasos reutilitzables i retornables als
iogurts que elabora.
El client podrà fer el retorn al seu establiment habitual o directament a la formatgeria i rebrà un
import simbòlic d'entre 0,10 i 0,40 cèntims d'euro per cada pot de vidre. El preu varia en funció de la mida de l'envàs.
Clara Ferrando, la responsable de la formatgeria, ha explicat que amb aquesta iniciativa vol minimitzar els residus i reduir el volum d'embalatges i recipients.
Ferrando ha explicat que aquesta iniciativa li porta "una mica més de feina", però compensa l'estalvi en envasos que suposarà. Ara, s'haurà d'encarregar de
recollir, netejar i desinfectar els envasos per poder-los reutilitzar. Perquè aquesta feina sigui més fàcil, l'etiqueta del iogurt és de
cartró i va penjada. D'aquesta manera evita haver-la d'enganxar i que sigui més dificultosa la neteja del pot.
El nou sistema ha tingut una bona acollida per part dels establiments de la zona. Foto: M. Lluvich / ACN
Encara és molt aviat per valorar la resposta dels clients donat que
tot just fa un mes que la formatgeria Casa Mateu ha posat en funcionament el nou sistema, però
l'acollida per part dels establiments ha estat bona. Aquest nou sistema d'envàs és factible per una formatgeria com la de la Clara Ferrando, donat que els iogurts els distribueixen solament a la comarca del
Pallars Sobirà.
Ferrando ha detallat que aquesta iniciativa no és gens innovadora i ha explicat que recorda de petita haver anat a retornar ampolles de llet o altres begudes. Es tracta que la gent torni a agafar l'hàbit de retornar l'envàs quan va a fer la compra, com quan agafa el cistell.
Assessorament als productors agroalimentaris
Deu productors agroalimentaris del
Parc Natural de l'Alt Pirineu van rebre, durant la tardor del 2022,
assessorament per a la reducció i millora de la sostenibilitat dels seus envasos. L'objectiu d'aquesta iniciativa va ser que cadascun dels productors pugui implementar
petits canvis utilitzant les solucions tècniques que millor s'adaptin al seu model de negoci.
La reducció i millora de la sostenibilitat dels envasos és un dels objectius principals que es planteja l'
Associació de Productors i Elaboradors Agroalimentaris del Parc Natural des de la seva fundació. Clara Ferrando, membre de l'associació va ser una de les productores que va participar en aquesta formació.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi