El mític restaurant
Casa Lola de Talarn, un dels més estimats de la comarca,
ha reobert les seves portes. Ho fa de la mà d'
Adrià Martínez, un jove cuiner d'Erinyà que afronta el projecte amb moltes ganes de mantenir l'essència de l'anterior gestió sense renunciar a la constant actualització i evolució dels seus plats.
Casa Lola va obrir al públic l'any
1956 i, al llarg de tres generacions, ha sigut un dels restaurants de
cuina tradicional catalana més coneguts del
Pallars. És, sens dubte, tota una institució gastronòmica, un d'aquells restaurants als que tothom hi ha anat alguna vegada, o del que n'han estat clients habituals. L'establiment, però, va tancar a mitjans de desembre de l’any passat per la jubilació de les seves propietàries, les estimades
Florita i
Maria Teresa.
Passió familiar per la cuina
La padrina de l’Adrià, l’
Aurora Farrero, de 99 anys, és d’
Erinyà, com la seva germana gran, la
Pelegrina Farrero, que durant dècades va ser la mestressa de
Comidas Pelegrina, situada al carrer Picamill de
Tremp. En aquest establiment, la Pelegrina feia menjar per als soldats del campament que tenien les butxaques escurades però necessitaven menjar alguna cosa que no fos el ranxo. Qui no podia pagar, pelava patates i servia les taules.
Façana del restaurant Casa Lola de Talarn. Foto: CEI Pallars Jussà
L'actual projecte de Casa Lola partirà d’allò que la Florita i la Maria Teresa oferien als seus clients, i amb l'herència que la Pelegrina va deixar. El nou restaurant és un espai on es pot degustar cuina tradicional amb
productes eminentment locals, però on progressivament s'hi aniran donant tocs de modernitat i
exploració culinària.
Entrevista a Adrià Martínez
Parlem amb Adrià Martínez, el nou titular del restaurant Casa Lola de Talarn, sobre aquesta
nova aventura que comença.
- Què poden esperar els antics clients de Casa Lola en aquest nova etapa?
- Un tracte amable, bon servei, una cuina com la de la Florita, amb el mateix caliu d'abans, però amb una cuina refinada i modernitzada. He estudiat tres anys, porto 10 anys treballant de cuiner, i he estat cap de cuina en hotels. En aquesta aventura m'ajuda en Nil, la meva mà dreta.
El Nil i l'Adrià us esperen a Casa Lola de Talarn. Foto: Casa Lola
- La teva integració a Talarn ha estat ràpida...
- Molt! Ràpida i càlida. Ha estat molt emocionant. Fins i tot he fet d'armat a la processó d'aquest any! A part, he entrat del bracet d'una de les famílies més encantadores i estimades de Talarn, i fins i tot del Pallars Jussà. I això sempre ajuda. És bonic mantenir les tradicions!
- Així doncs, ja tens experiència en la restauració... quan podem venir al restaurant?
- Doncs des del 26 d'abril que estem oberts. Podeu venir quan vulgueu! L'horari de Casa Lola és
de dimarts a diumenge, amb opció de
dinar de 13h a 15:30h amb un menú de 17€, i de
sopar els divendres i els dissabtes de 20h a 22:30h. Serà precisament durant els sopars que deixaré anar la creativitat oferint un
menú de degustació format per 8 plats i postre a un preu de 36€.
- Ens ha entrat la gana! Com podem fer la reserva?
- Per Whatsapp o trucant al telèfon
627635962, o mitjançant el correu electrònic escrivint a la direcció
adria@casalolarestaurant.cat.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi