Iban Campos, empresari al capdavant del projecte
Casa Miravet, és el guanyador de l’edició 2022 del
premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà, entregat aquest dissabte a la Pobla de Segur. Campos elabora
pasta artesana a partir del blat que ell mateix conrea, una varietat de cereal antic anomenat
forment, que ha estat recuperat i que es caracteritza pel seu baix contingut en gluten.
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà,
Josep Maria Mullol, ha fet el lliurament dels
1.500 euros amb què està dotat el premi. Un emprenedor compromès amb el món de la pagesia que també produeix
formatge artesà i centra la seva filosofia de treball en fomentar l’economia circular i el consum de proximitat, tot plegat per dignificar la pagesia i tendir cap a l'autosuficiència alimentària.
El segon premi del certamen, dotat amb
1.000 euros, ha estat per
Laura Soriano, que regenta
Casa Montoliu, una
vinoteca al centre històric de Tremp des d’on combina les degustacions, tastos de vi i cervesa, de productes artesans i de proximitat, amb la promoció de la cultura amb exposicions o música. El tercer premi, de
500 euros, ha recaigut en
Miquel Vadillo MVR reparacions i manteniments, dedicat al manteniment i reparació d’instal·lacions de gas, fontaneria i electricitat.
L’acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc enguany al Casal Cívic i Comunitari la Pobla de Segur i ha inclòs també la presentació de
la nova associació de comerciants Pobla Activa. Per la seva part, el president del Jussà ha destacat "la
valentia dels joves talents que opten per emprendre en zones rurals, on es converteixen en els veritables motors de la lluita contra la despoblació i l’envelliment dels pobles". "La
creació de llocs de treball i la
modernització del teixit econòmic és la millor eina revertir aquest procés", assegura.
En aquesta
20a edició del Premi, organitzada per l’
Oficina Jove i el
Servei de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Pallars Jussà, s’han presentat a concurs un total de set projectes de sectors com l’hostaleria, la transformació agroalimentària, la tecnologia, els serveis en diferents àmbits. Tots ells tenen en comú la innovació que aporten al sector i consciència social que apliquen al desenvolupament dels seus projectes.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi