Dilluns, 22 de juliol de 2024
EDUCACIÓ

Els alumnes de primària rebran un xec de 100 euros per gastar en material escolar

Les famílies dels estudiants d'escoles públiques i concertades podran bescanviar el val en comerços adherits a la iniciativa que inicia el Govern el curs 2023-2024

Irene Montagut Barcelona | 3 de maig de 2023 a les 08:20
Els alumnes de primària rebran 100 euros per comprar material escolar | FLC
El Govern entregarà aquest estiu vals de 100 euros a tots els alumnes d'educació primària d'escoles públiques i concertades per comprar material escolar. Tal com ha informat la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, les famílies rebran un xec que podran gastar en comerços específics que s'adhereixin a la iniciativa.

Els ajuts s’articularan mitjançant un sistema de vals, que es podran bescanviar en comerços d’arreu de Catalunya per llibres, diccionaris, papereria, elements d’escriptura, calculadores, motxilles i jocs educatius fins al 30 de novembre del 2023. Els vals es distribuiran per correu postal durant els mesos d’estiu de manera que el material es pugui adquirir abans de l’inici del curs 2023-2024.


Les persones beneficiàries d'aquesta mesura serà tot l'alumnat que cursarà educació primària el curs 2023-2024 -des del primer curs i fins a sisè- en un centre públic o concertat. Són, aproximadament, mig milió d'infants. ​Amb aquesta mesura, el Govern busca pal·liar l'efecte que té l'alta inflació sobre les famílies i que també afecta l'escolarització, així com contribuir a crear un "escut econòmic i social" que ajudi a atenuar l'impacte que estan notant les llars en el cost de la vida. 

Els establiments comercials que estiguin interessats a participar en aquesta campanya s’hauran d’adherir a una plataforma que acreditarà que l’activitat econòmica que duen a terme és l’apropiada per a la finalitat per la qual s’ha creat l’ajut. També hauran de presentar una declaració responsable on es comprometin a bescanviar els vals pel material escolar definit i no cap altre.

El disseny i la posada en marxa de la línia d'ajuts recau en tres departaments. Al Departament d’Economia i Hisenda li correspon la gestió dels ajuts, fet que inclourà la impressió i distribució dels vals als beneficiaris, la supervisió del procediment d’adhesió dels establiments comercials, la verificació de la validesa dels vals, la gestió de les factures i el posterior pagament als establiments comercials.

Per la seva banda, el Departament d’Educació, com a responsable de la política educativa en l'ensenyament no universitari, gestionarà el cens dels beneficiaris i actualitzarà la base de dades de l’alumnat. A més, dissenyarà i maquetarà els vals i en farà difusió a través de la seva pàgina web. Finalment, el Departament de la Presidència s’ocuparà de les campanyes de difusió necessàries per fer arribar al públic objectiu informació sobre la mecànica de concessió dels ajuts.


Altres notícies que et poden interessar








 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació