Tremp ja escalfa motors per a una nova edició de la
Fira Pallars Terra de Corder, que tindrà lloc aquest cap de setmana. La cita anual té com a objectiu
posar en valor la cria i el maneig del corder al Pallars i promoure el consum de la seva carn. L'esdeveniment, de caire familiar i festiu, oferirà al visitant una sèrie d'activitats que permetran descobrir els diferents
productes derivats de l'ovella i el corder, així com entendre la importància dels ramats en la nostra cultura i el manteniment de la vida en els territoris rurals.
Els actes de fira ja començaran el divendres a la tarda, amb l'enganxada de fotografies del
taller de foto gastronòmica sobre els
Paquitos trempolins, que ha dut a terme l'associació fotogràfica del Pallars Fotofotos. Seguidament, tindrà lloc la presentació del llibre
Ruralisme, la lluita per una vida millor de
Vanesa Freixa, i que comptarà amb la participació de l'autora i la periodista i empresària poblatana
Laura Gordó.
Dissabte, el tret de sortida el donarà l'
esmorzar popular a base de girella i pa torrat amb oli, que tindrà lloc al Passeig del Vall. I a partir d'aquí, s'aniran succeint les diverses activitats del programa d'activitats, que recullen propostes per a petits i grans. Des d'un
taller infantil de cosir girella i demostracions de treball amb cuir, fins a
concerts itinerants de música tradicional,
tastos de vins, formatges i cerveses. A més, la fira inclou la
2a Mostra de formatges d'ovella del Pirineu, que comptarà amb la participació de vuit productors i dues sessions de tast de formatges d'ovella del Pirineu català al basc, guiades per l'expert
Ramon Rosset.
Així mateix, a la tarda s'oferirà una sessió de la
Ruta urbana a l'antic comerç de Tremp, a càrrec de la historiadora trempolina
Joana Franch. Com és habitual en el context de la fira de primavera, l'Ajuntament de Tremp i l'
Associació de Professionals de l'Àmbit Turístic (APAT) tornen a convocar per dissabte al vespre la
Pallars Food Fest, per donar a conèixer la gastronomia pallaresa i els seus vins i cerveses a partir de diverses propostes de tast amb productes locals. En aquesta ocasió, l'esdeveniment anirà amenitzat pel grup de
Fenya rai!, que com ells mateixos descriuen a les xarxes, fan planxa i pintura de temes populars dels Països Catalans. Una revisió irreverent, canalla i fresca dels temes de sempre.
Pel que fa a les activitats de diumenge, es mantindrà el
mercat firal en horari de matí i al seu entorn s'hi ha convocat diverses activitats i actuacions, com la tradicional
cercavila amb els
Gegants de Tremp, acompanyats dels capgrossos de corder xisqueta i les bèsties de la
Pallars de Foc, i el grup de gralles de Tremp. La jornada també comptarà amb la participació de la colla castellera
Malfargats del Pallars.
A mig matí s'oferirà una
degustació d'embotits pallaresos, que conduirà
Josep Dolcet de la Fundació d'Oficis de la Carn i que s'inclou dins de les Jornades PATT de l'Escola Agrària del Pallars. I també diumenge, Tremp acollirà la primera
Trobada de microcotxes, que s'exhibiran a primera hora al mateix mercat firal i posteriorment faran una gimcana a la zona del Juncar.
La cloenda de la fira serà un dels esdeveniments més esperats de l'any: el
dinar popular Pallars terra de corder, que arriba a la seva
8a edició. L'àpat tindrà com a plat principal
corder cuinat a la "burduntzi" i s'acompanyarà d'un primer i unes postres. S'espera servir novament al voltant de
800 racions.
Consulta el programa de la Fira Pallars terra de Corder 2023
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi