L’
Ajuntament de la Pobla de Segur ho té tot enllestit per celebrar aquest cap de setmana la segona edició del
festival gastronòmic Vianda, una jornada que d’entrada i com a novetat, en seran dues. El festival arrenca el
dijous 21 de setembre amb un taller destinat a professionals en el qual la xef catalana
Ada Parellada cuinarà a quatre mans amb xefs del
Pallars. Les persones interessades en participar en aquest taller es poden inscriure
en aquest enllaç.
El regidor de promoció econòmica,
Josep Maria Tirbió, afirma que "des del naixement del festival teníem clar que els
professionals del sector també havien de tenir-hi cabuda". Per això, juntament amb la col·laboració del programa
Al teu gust, aliments del Pallars, el consistori ha organitzat aquesta jornada tècnica destinada als
restauradors de la comarca. D’aquesta manera, diu Tirbió "el Vianda va més enllà del cap de setmana i
fa un primer pas pel seu creixement, també en la línia dels professionals del sector”.
Demostració d'Arnau Paris
Dissabte, però, arriba el plat fort del festival. La regidoria de Promoció Econòmica de l’ajuntament ha preparat un programa d’
activitats que gira al voltant del
producte local i, especialment,
la carn de vedella i l’hamburguesa, i que les marida amb altres activitats com una
obra de teatre (
Llepafils, de la companyia
Teatre al Detall), diferents actuacions musicals (
Celobert, Cris i Dami, i Crazy Rockets) i una
demostració culinària de la mà d’
Arnau Paris, propietari del Molí de la Vansa, cuiner del programa de TV3
Cuines i guanyador de la novena edició de
Masterchef, de RTVE.
Torna l'Espai Brasa
Després de l’èxit que va tenir l’any passat en la primera edició, a les 20h tornarà a obrir l’
Espai Brasa, on els productors carnis de la Pobla vendran les hamburgueses que han elaborat per a l'ocasió. El públic assistent les comprarà crues i les cuinarà directament a la brasa. Aquest any, a més, podran acompanyar l’hamburguesa amb
formatge ecològic de cabra.
Productes vegans i vegetarians
La segona edició del festival gastronòmic Vianda no perd l’essència ni la seva raó de ser i continuarà oferint tot el producte de proximitat. Com a novetat, Tirbió en detalla que "en acabar la primera edició vam veure clar que el Vianda també havia d’oferir
productes vegetarians i vegans, i és per això que aquest any, tant pel moment del dinar com al sopar, comptarem amb un restaurant i un productor que treballa aquesta cuina".
El festival gastronòmic Vianda, s’inclou dins del
cicle Cordevi, i compta amb la col·laboració del programa
Al Teu Gust, aliments al Pallars; el
Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Institut per al Desenvolpament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (
IDAPA) i la
Diputació de Lleida.
Consulta el programa del Festival Vianda 2023
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi