Dimarts, 1 d'octubre de 2024
fires

La Vall Fosca, a punt per celebrar un any més la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí

La mostra acull de nou el Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català i el de Vaca Bruna dels Pirineus

Pallars Digital La Pobleta de Bellveí | 1 d'octubre de 2024 a les 12:00
El Concurs de Cavall Pirinenc serà un dels plats forts de la fira ramadera | Ajuntament de la Torre de Capdella
La Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí dona el tret de sortida aquest divendres carregada de nou amb un ampli ventall d'activitats gastronòmiques, culturals i lúdiques per a tots els públics. Un any més, mentre que el centre històric del poble s'omplirà de paradetes amb productes de proximitat, el recinte firal acollirà les estrelles de la fira: el Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català i el Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus.

A continuació, us detallem tots els actes i activitats que tindran lloc durant els tres dies que dura aquest esdeveniment, una de les cites ineludibles d'aquesta tardor al Pallars.
 

Divendres, 4 d’octubre

La fira arrencarà el divendres a la tarda amb una jornada de transferència, dedicada a l'anàlisi sensorial de cerveses artesanes. Després d'una sessió teòrica a la carpa amb Guillem Moliner, es durà a terme una anàlisi sensorial de cinc cerveses pallareses de diferents estils. Les places limitades i la inscripció és obligatòria.
 
 

Dissabte, 5 d’octubre

El dissabte, després de l'entrada dels animals, l'esmorzar popular començarà a les 9h. Durant tot el matí també hi haurà demostracions d'oficis artesans (forjador, baster, ferrador, matalasser, cisteller, teler, cuir, etc.) pels carrers del poble, com també dels Puntaires de la Vall Fosca. Així mateix, hi haurà una degustació de mostillo a la plaça de l'Església.

A les 11h s'inaugurarà la Fira i es donarà inici al 10è Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català. A la tarda, a partir de les 17h, demostra demostració de doma vaquera a cavall, i una hora més tard, presentació del llibre Pallars Jussà de Jordi Peró i Núria Nolasco. També hi haurà un concert coral i un correfoc amb els diables de Riudoms.  A partir de les 20:30h començarà Un tastet de Fira, on es podran provar plats de diferents restaurants pallaresos. I de les 23h a la 1h, ball de fira amb el duet Acordies.
 
 

Diumenge, 6 d’octubre

El diumenge serà el torn del 26è Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus, la mostra i mercat d’altres races (llemosina, flevick i salers) i la mostra d'ovella xisqueta. A banda del mercat de productes i les demostracions d'oficis, també hi haurà una prova d'escalada amb guies professionals, mentre que els restaurants del poble oferiran el menú tradicional de Fira: girella, cap i pota de corder i postres de músic.

 Consulta el programa sencer de la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació