Dimarts passat va tenir lloc una nova jornada sobre
restauració responsable a
Tremp. En aquesta ocasió es va parlar de
malbaratament alimentari i hi van participar diferents restauradors de les dues comarques del
Pallars. La sessió es va organitzar en dues parts: la primera, de caire teòric, es va desenvolupar a la sala de plens de l'Ajuntament de Tremp i s'hi va presentar la Guia de prevenció del malbaratament elaborada per la
Consultoria de Seguretat Alimentària i Aigua (SAIA).
També es va parlar de com abordar la gestió del malbaratament i es van mostrar recursos i eines sobre com prevenir-lo. La segona part, que es va dur a terme a l'obrador d'
És Pallarès, va servir per presentar les noves tendències i l'aprofitament del 100% dels aliments a les cuines professionals, amb exemples pràctics.
Les
Jornades de restauració responsable són una iniciativa dels programes
Al teu gust, aliments del Pallars i
Sobirà Dinàmic enfocades a abordar i mirar de donar resposta a diferents inquietuds manifestades pel sector de l'
hoteleria i la restauració en relació amb la
sostenibilitat i el
model de consum actual.
La primera sessió va tenir lloc a la primavera a la Pobla de Segur i va tractar sobre la
gestió de personal. D'altra banda, les dues sessions restants tindran lloc al restaurant
All negre de Montardit de Baix, el 16 d'octubre, i el 13 de novembre a
Les Nous de Rialp, i seran sobre els
productes de proximitat i models de
bones pràctiques, respectivament.
Aquesta acció està finançada pel programa
Treball a les Comarques del Servei d'Ocupació de Catalunya i organitzada pels Ajuntaments de Tremp i Sort i els
consells comarcals del Pallars Jussà i Pallars Sobirà.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi