Dilluns, 28 d'octubre de 2024
Fires

Isona ultima els preparatius de la 20a Boletus en la millor temporada de bolets dels últims anys

La fira del bolet del municipi, que s'amplia a tres dies, tornarà a comptar amb el Festibolet o el 8è Boletast

Jordi Ubach Llorens Isona i Conca Dellà | 23 d'octubre de 2024 a les 11:40
Imatge de la presentació als mitjans de la Boletus | Jordi Ubach
Isona ja ho té tot a punt per acollir aquest proper cap de setmana, els dies 25, 26 i 27 d'octubre, la 20a edició de la Boletus. La fira del bolet d'Isona i Conca Dellà comptarà un any més amb un ampli ventall d'activitats gastronòmiques i culturals per a tots els públics, així com amb el Boletast o el Festibolet, que tindran lloc el dissabte.

Enguany, com a novetat, la fira s'amplia a tres dies, i el gruix principal de les activitats tindrà lloc el dissabte, enlloc del diumenge com s'havia fet fins ara. Les activitats relacionades amb el certamen, no obstant, començaran ja el divendres i s'estendran fins el diumenge, oferint una experiència completa al voltant dels bolets en una de les millors temporades dels últims anys.

 Consulta el programa d'actes de la Boletus 2024
 
Durant l'acte de presentació de la fira, l'alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella, ha expressat la seva satisfacció pel fet d'arribar a la 20a edició amb tres dies programats i amb una participació molt alta. "En 20 anys la Boletus ha tingut alts i baixos, però ens hem refet, l'any passat ja va tenir molt bona acollida i considerem que aquest 20è aniversari arriba en un moment dolç", ha assenyalat.

En aquest sentit, Francina Pubill, tècnica de la Boletus, ha destacat l'augment exponencial del nombre de penyes participants a la mostra, que ha passat de les dos que van ser pioneres l'any 2005 a les 15 penyes d'aquest any, una xifra rècord. Pubill ha remarcat de les penyes que "donen molta vida a la fira". Per últim, Laura Solans, membre de la junta de l'Associació d'Indústria i Comerç d'Isona, ha assenyalat que esdeveniments com el Boletus ajuden a promocionar el producte local.
 

Divendres 25

La fira arrencarà el divendres amb la segona edició de la Penyes Cup, una serie de jocs per les penyes, organitzats per la Comissió de Festes del Centre Cultural Cimadal. També es començarà a fer bullir l'olla de la fira amb el Sopar de Penyes, que tindrà lloc al poliesportiu.
 

Dissabte 26

El dissabte, locals i visitants podran gaudir de les parades d'artesans i agroalimentàries, així com una sortida al bosc amb la micòloga Laia Ribas o activitats varies per a la canalla i adults. També destaca l'exposició dels 20 anys de fira, a l'ajuntament, o la inauguració de la fira, a les 13h, a càrrec d'Abraham Orriols, que a les 18h de la tarda presentarà el llibre Una vida a les muntanyes a la sala del Cafè Modern.

A la tarda, a partir de les 19h, també es durà a terme el 8è Boletast, el tast de cerveses artesanes, vins i productes de proximitat, que anirà acompanyat de música en directe. Per acabar la jornada, el poliesportiu acollirà a la nit el Festibolet, amb les actuacions de Dj Figue i Dj Vaz.
 

Diumenge 27

Amb la ressaca encara del dissabte, el diumenge es dedicarà a les penyes, que tindran temps per admirar l'exposició de les cistelles de bolets dels participants al concurs de cistelles i a la Penyes Cup, que es podran veure de 12h a 15h. Abans, a les 10:30h, la micòloga Laia Riba en farà una presentació.

A les 11h i després de l'èxit de l'any passat, es repetirà l'entrada triomfal de les penyes i una hora més tard, a les 12h, s'ha programat un vermut musical. Finalment, a les 13:30h, es farà l'entrega de premis del concurs de cistelles i de la Penyes Cup.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació