Dijous, 21 de novembre de 2024
desenvolupament

Neix «Quefers»: un projecte per promoure el relleu generacional a l'Alt Pirineu i Aran

La transformació alimentària, la ramaderia o la gestió forestal són alguns dels oficis amb necessitat de treballadors

Pallars Digital Sort | 27 d'octubre de 2023 a les 08:00
El projecte s'ha presentat aquest dijous a Sort | M. Lluvich / ACN
Amb la intenció d'afavorir el relleu i retorn de joves als territoris de l'Alt Pirineu i Aran, el projecte Arrela't ha creat Quefers. Es tracta d'una iniciativa que a través de sis vídeos es mostra oficis existents al territori que poden suposar una alternativa real per als joves que es volen quedar a viure i treballar en aquestes comarques.

Alguns dels oficis que apareixen necessiten urgentment un relleu generacional i estan vinculats amb la reparació d'objectes, la transformació alimentària, l'agricultura i la ramaderia, la jardineria i la gestió forestal i la construcció. La sèrie documental presenta diverses experiències reals de persones joves que mostren com viuen, treballen i es desenvolupen.
 
Anna Aixàs, tècnica del servei de joventut de l'Alt Pirineu i Aran, ha explicat que amb aquesta sèrie també s'ha volgut donar un paper important a alguns nínxols de mercat com alguns oficis que per la situació socioeconòmica i cultural d'aquestes comarques s'han desenvolupat els darrers anys i han pres importància en el teixit empresarial del Pirineu.

Aquesta és una iniciativa de les Oficines Joves del Pirineu i ha comptat amb el suport de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA). A partir d'aquest dijous, que s'ha presentat el projecte a Sort, aquests sis vídeos es distribuiran a totes les oficines joves i organismes que puguin interessar per fer-los arribar als joves que necessitin orientació en el món laboral.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació