L'
enoturisme ha estat el tema central de les
Jornades de vi al Pirineu, celebrades a
Tremp, que aquest any arriben a la seva 11a edició. L'objectiu d'aquesta trobada és crear noves experiències i potenciar les ja existents d'enoturisme vinculat amb la
gastronomia i el
paisatge del
Pallars.
Núria Bigorra, del celler
Terrer de Pallars, ha explicat que l'enoturisme els ha agafat una mica per sorpresa i ara "és el moment d'unir-se" a nivell comarcal per poder ordenar el sector i l'oferta. Bigorra ha dit que l'enoturisme clarament va
a l'alça al Pallars i per aquest motiu és una sortida que s'ha de tenir en compte.
Sandra Hervas, regidora de Desenvolupament Local de l'
Ajuntament de Tremp, ha explicat que de cara a l'any que ve la jornada comptarà amb un treball pràctic que permeti desplegar diverses accions de promoció de l'enoturisme en el decurs de l'any vinent.
La jornada adreçada a professionals del
sector vitivinícola, de la
restauració i el
turisme, així com a personal tècnic de l'administració, vol impulsar la col·laboració dels cellers i la comercialització d'experiències singulars d'enoturisme i gastronomia al territori.
Salvador Burgos, del celler Burgos Porta, un petit celler del Priorat, ha parlat de l'aposta que van fer fa 20 anys per l'enoturisme. Burgos ha dit que les singularitats del territori han de destacar, i en el cas del Pallars la seva especificitat és la vinya d'alçada. Per Burgos, tot això s'ha de vincular amb el territori i amb la producció agroalimentària de la comarca.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi