REDACCIÓ | Els dies 29 de març i 5 d'abril el Parc Natural de l'Alt Pirineu organitza dues jornades de portes obertes per conèixer els productors i artesans de l'espai natural.
El dia 29 es podrà visitar Lo Paller del Coc (taller gastronòmic de cuina del formatge), Casa Mateu (formatges i iogurts d'ovella), Tros de Sort (formatges i altres productes làctics), Serralleria Pallars Sobirà S.L. (forja i artesania metàl·lica) i l'Associació Obrador Xisqueta (desenvolupament local-llana xisqueta).
Pel que fa al 5 d'abril, es podrà descobrir Vitacarn (carn ecològica de vedella), la Roseta de Gavàs (elaboració de formatges), Artesania Tèxtil Ginestarre (taller de teixir amb tel·ler) i l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu (productes amb fusta, tèxtil, terrissa i ferro, entre altres).
Les jornades de portes obertes complementen el programa de visites als tallers i obradors del Parc Natural de l'Alt Pirineu, en el qual participen 14 artesans. Per a més informació pots consultar el
tríptic del programa.
L´objectiu d´aquest programa de visites és posar en valor la producció artesanal i alimentària del Parc Natural de l´Alt Pirineu, donat el seu paper clau en la conservació dels espais naturals i la preservació dels coneixements tradicionals i oficis locals, i el seu caràcter d´activitat econòmica sostenible, gràcies a la qual aquest és un espai viu i dinàmic.
El programa "Apropa´t als productors i artesans del Parc" és una iniciativa impulsada per la Fundació CEDRICAT, que compta amb el suport del Parc Natural de l´Alt Pirineu, en el marc dels ajuts per al finançament d´actuacions als espais naturals protegits de Catalunya.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi