La jornada tècnica
Vins del Pirineu,
celebrada el passat dilluns, ha posat el punt final al
festival gastronòmic del Pallars, el
Cordevi d'aquest 2023. Aquesta sisena edició va començar a finals de setembre amb el festival Vianda de la Pobla de Segur, i s'ha allargat dos mesos, fins a la Diada de la Fira de Salàs i la de Sant Martí de Talarn, el passat cap de setmana. En total s'han desenvolupat
més d'una vintena d'activitats al voltant de les fires de tardor de la comarca.
L'objectiu del festival Cordevi és
posar en valor els productes i la gastronomia pallaresa i de manera molt especial les persones i empreses que els elaboren, per tal de fomentar el consum conscient i el manteniment de l'activitat econòmica. Una cinquantena d'empreses del Pallars han participat del festival acollint les propostes a casa seva o oferint a les activitats els seus productes o serveis.
Pel que fa a l'
oferta cultural que els complementa, s'han programat espectacles en entorns tant diversos com vinyes, places o miradors. L'edició ha comptat amb músics com
Itsasgorak o el trempolí Martí Vila amb el seu projecte
Celobert, així com
Guillem Roma o la banda
Koko-Jean & the Tonics. També han tingut lloc altres
propostes còmiques, de
màgia i de
dansa, així com les dues peces de microteatre que han tingut lloc aquest darrer cap de setmana en cellers de Talarn.
Una Viniversa a Casa Montoliu de Tremp. Foto: Ajuntament de Tremp
Entre les activitats pensades per al públic local, destaca l'èxit de les dues
Viniverses convocades a Tremp, una sobre transició energètica i una sobre sobirania alimentària, que s'han celebrat en establiments comercials singulars: la Bodega Casa Montoliu 1903 i el nou espai de la llibreria La Singratalla. També han omplert les dues sessions de
Cuinatast, una amb Mariano Gonzalvo de Lo Paller del Coc, i una amb Llorenç Aguilar de Cafè d'Espanya.
El colofó final ha estat el
Sopar de l'Oli organitzat en col·laboració amb l'Ajuntament de la Pobla de Segur i l'Associació de professionals de l'àmbit turístic del Pallars Jussà (
APAT) i elaborat pels xefs Clàudia Gozzi i Jaime Bes (El Raier), Nasi Solé (Hotel Solé) i Josep Palau (Casa Masover), amb els olis d'oliva verge extra del Pallars com a protagonistes.
Entre totes les activitats,
més de 700 persones han gaudit de la oferta cultural i lúdica sota el paraigües del festival Cordevi, totes elles han pogut conèixer de primera mà la riquesa agroalimentària i gastronòmica del Pallars i contribuir així a fer més visibles i més sostenibles els projectes empresarials que en són capdavanters.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi