Dijous, 4 de juliol de 2024

L'Acadèmia de Talarn podria recuperar el ple rendiment i seguirà oberta fins el 2017 com a mínim

L'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, es mostra satisfet per la decisió de Defensa però no descarta que sigui una estratègia en ple procés sobiranista

Pallars Digital 2 d'abril de 2014 a les 07:32
El Ministeri de Defensa ha garantit la continuïtat de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn durant els propers tres anys i en descarta els projectes alternatius que s'havien presentat davant el futur incert de l'escola. D'aquesta manera, s'assegura la viabilitat d'uns dels motors econòmics del Pallars Jussà.
 
Ho publicava aquest matí La Xarxa que, a més, explica que Defensa es planteja que el centre recuperi l'activitat a ple rendiment. L'alcalde del municipi, el republicà Lluís Oliva, es manté satisfet amb la decisió i assegura que la Generalitat ha demanat que es quedin els militars a Talarn. 
 
L'anunci arriba després que la setmana passada els alcaldes de Tremp i Talarn i membres del Ministeri de Defensa es reunissin. Aquesta reunió va ser precedida per una altra, a principis del mes de març, entre el ministeri i la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, en que hauria demanat la continuïtat de l'Acadèmia.
 
La continuïtat del centre també suposa enterrar els projectes que s'havien posat sobre la taula com a alternativa al tancament. Entre ells, l'escola esportiva d'elit que s'hi volia instal·lar en col·laboració amb el Barça. L'alcalde de Talarn, però, no descarta que mantenir oberta l'AGBS pugui ser una estratègia per mantenir la presència dels militars a Catalunya en ple procés sobiranista.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor