Aramunt ja ho té tot a punt per celebrar la
1a Fira de l'Oli del Pirineu, que tindrà lloc aquest cap de setmana del
3 i 4 de febrer. La mostra, organitzada per l'
Ajuntament de Conca de Dalt, té com a objectiu promocionar aquest producte en una de les zones on encara
es produeix de manera artesanal. En aquesta primera edició, comptarà amb diverses activitats que es dividiran entre el dissabte i el diumenge.
Així, el dia 3 a partir de les
17h, es durà a terme una
jornada tècnica sobre el rendiment de la producció de l'olivera i la seva situació actual al Pallars Jussà, i que tindrà lloc al
local social d'Aramunt. Les diverses xerrades aniran a càrrec d'
Oriol Sullà, president de l'Associació de Productors d'Oli del Pallars, i de
Juan Francisco Hermoso, enginyer agrònom especialista en olivicultura. A més, durant la jornada es donarà a conèixer l'
informe anual del
molí de l'Oli del poble.
Ja durant el diumenge, de les 10 a les 15h, la carpa fira acollirà diverses
parades d'oli,
maquinària agrària,
productes agroalimentaris i
artesania. Mentrestant, a partir de les 10h del matí, se celebrarà l'
esmorzar de fira, que comptarà amb una degustació d'oli de temporada i la presència de
Quimet Raier.
Paral·lelament, a les 11h, 11:30h, 12h i 12:30h es podran realitzar
visites guiades al molí d'Aramunt, un dels tres del Pallars Jussà -juntament amb el de la
Vall de Barcedana i
Llimiana- on els productors pallaresos encara molen les seves olives.
També a partir de les 11h, hi haurà un
taller d'elaboració de confitat a càrrec de
Jesús Bellera, de la Cansaladeria Bellera de la Pobla de Segur. Una hora més tard, l'oli tornarà a ser el protagonista amb el
tast de varietats locals a càrrec d'Oriol Sullà. Finalment, i com cloenda de la fira, a les 13h tindrà lloc el vermut concert amb
Ribatònics.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi