L'
Escola d'Hoteleria del Pallars, amb seu a l'
Institut Hug Roger III de Sort, ha entrat en la història del
col·lectiu Slow Food en convertir-se, juntament amb l'Escola de Cuina de Tona, en la primera
a aconseguir el distintiu Slow Food Km0, un segell de
qualitat que marca diferència, i que certifica que a l'escola s'aposta per allò que és bon, net i just.
La recepció del distintiu s'ha fet oficial aquest dilluns al migdia a
Sant Sadurní d'Anoia (l'Anoia), durant la trobada anual dels cuiners i cuineres que formen part del col·lectiu
Slow Food Catalunya. La jornada va estar presidida pel conseller d'
Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,
David Mascort, juntament amb l'alcalde del municipi,
Pere Campos, i va estar apadrinada per la xef
Carme Ruscalleda.
Enguany, s'han sumat al grup
vuit nous restaurants, un
menjador escolar, i com a gran novetat, s'ha donat la benvinguda al paraigua Slow Food-Km0 a dos escoles d'hostaleria, una de les quals la pallaresa. En total, són
53 restaurants,
25 menjadors escolars i dos escoles de cuina amb el distintiu Slow Food Catalunya.
La incorporació de l'Escola d'Hoteleria del Pallars representa un gran pas, ja que
reconeix la feina ben feta d'aquesta cuina on es formen als joves que en el futur poden marcar la cuina professional catalana.
Slow Food és una associació
eco-gastronòmica sense ànim de lucre, que neix per a fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Fundada a
Itàlia l'any 1989, actualment es troba representada en
122 països diferents. A Catalunya, els cuiners Slow Food, a més, han impulsat el
projecte Km0, creat l'any 2008, i que defineix i comprova l'assoliment de certs compromisos que assumeix el xef en relació amb la filosofia del bo, net i just.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi