de propostes pensades per a totes les edats. Un any més, la
, seran els pilars fonamentals de la fira, que omple de gom a gom els carrers de la capital del Pallars Jussà.
Dissabte i diumenge, al voltant de la rambla Doctor Pearson, s'hi podrà trobar el
d'artesania agroalimentària i peces de proximitat. Destaquen les de l'
relacionats amb els subproductes del corder com la llana, el feltre o el cuir. A banda, l'edició d'enguany recupera la
al voltant del passeig del Pare Manyanet.
del Pallars. Els xefs locals
conduiran una de les dos demostracions de cuina a partir de la carn de corder, mentre que la segona anirà a càrrec del gastrònom
. Dissabte a la nit es manté l'aposta per la
, oferiran les seves elaboracions de proximitat. El tast finalitzarà amb la presentació del nou disc de
a la mateixa plaça.
Pallars Terra de Corder, que novament se celebrarà el diumenge i que arriba a la seva 9a edició. L'àpat tindrà com a plat principal corder cuinat a la
amb guarnició i s'acompanyarà d'un primer i unes postres. S'espera servir al voltant de
.
FIRA PALLARS TERRA DE CORDER 2024
Cartell de l'edició d'enguany. Foto: Ajuntament de Tremp
Divendres 3 de maig
20h Espai Cultural la Lira, GORDAS una comèdia irreverent sobre la fama, la religió, l’amor, l’amistat… i el físic. Venda d’entrades a la web www.entrapolis.com i a l’Ajuntament de Tremp
Dissabte 4 de maig
A la rambla Dr Pearson:
A la carpa d’informació, descobreix els superpoders del corder. Venda de tiquets d’activitats (tastos, maridatges i dinar)
A partir de les
9h i fins les
14h: Obertura de l’Espai Gormand: compra i gaudeix dels productes de la fira!
✓ Fem caliu: compra les broquetes de corder a la carpa del corder i prepara-les tu mateix/a! Amb la col·laboració de Carnisseria Castilló, Carnisseria Fondevila, Carns Dolors i Casa Badia.
✓ I acompanya ho de degustacions i tastos de formatges d’ovella amb vins i cerveses del Pallars.
A partir de les
10h, obertura del mercat firal i de la 3a mostra de formatges del Pirineu.
Espai de la llana. Durant la fira, tallers i demostracions amb llana, feltre i cuir.
De les
10:30h a les
13:30h Jocs de fusta gegants.
De les
10:30h a les
12:30h Ràdio Tremp en directe. Programa Especial Fira Pallars Terra de Corder 2024. Al cap de la rambla Doctor Pearson.
De les
12h a les
13:30h Presentació pública del primer treball discogràfic de Celobert. Els membres del grup seran entrevistats per Jordi Ubach Llorens, periodista de Pallars Digital. Organitza: Cafè Espanya i Pallars Digital. Al Cafè Espanya.
De les
12:30h a les
13h Emissió en directe de L’arca de Nogué, d’El Suplement de Catalunya Ràdio, des de la Fira.
17h Cercavila amb els Gegants acompanyats del grup de grallers.
18h Demostració de cuina amb corder, a càrrec de Pep Nogué, gastrònom i ambaixador del Corder del Pallars.
A la zona verda del Juncar tot el cap de setmana, d’
11h a 18h
– Mostra de corders. Vine i aprèn sobre les diferents races d’ovella que es crien al Pallars.
– Exposició de fotografies “Pastors. Homenatge a un ofici”
A la Plaça de Catalunya:
20h Obertura de la Pallars Food Fest.
Vine a tastar les tapes que han elaborat diversos restaurants del Pallars Jussà per celebrar la primavera i acompanya-les dels vins i cerveses km0.
23:30h Concert de Celobert, que presenta el seu primer disc (Pl. Catalunya)
Diumenge 5 de maig
A la rambla Dr Pearson:
A partir de les
10h, obertura del mercat firal i de la 3a mostra de formatges del Pirineu.
11:30h Demostració de cuina amb nous talls de corder, en el marc del projecte MenjaCAT impulsat per l’associació NOVACT i finançant i promogut per la Generalitat de Catalunya – Departament d’Empresa i Treball.
12:30h Maridatge d’elaborats de corder amb vins del Pallars, a càrrec de Jaume Gaspà. A la carpa de la Pl. de Catalunya. Inscripció prèvia a www.pallarsclick.com. Preu: 10€
A la Plaça Catalunya:
De les
10:30h a les
13h. Exposició i demostració de conducció dels vehicles participants a la 2a Trobada de Microcotxes pirinenca.
14h Dinar popular. Preu del menú: 15 euros / Menú infantil: 10 euros (fins a 10 anys)
· Amanida de l’horta
· Corder al burduntzi amb guarnició de patata i ceba al caliu
· Iogut d’ovella casolà amb compota
· Pa, aigua i vi
Els tiquets del dinar poden adquirir-se electrònicament a Pallarsclik i a diferents carnisseries de la comarca a partir de l’11 d’abril i fins a exhaurir-se.
És possible adaptar el menú a restriccions alimentàries, al·lèrgies i intoleràncies. Contactar amb l’organització a alteugust@tremp.cat
17h White bottom, de Ramiro Vergaz. Espectacle de carrer per a tots els públics. Carrer Barcelona- Rambla Dr. Pearson.
Sabates de xarol, un escenari sobre rodes, un trampolí rescatat de l’oblit. Aquest showman autèntic i atemporal, per fi es troba amb l’arribada de la nova dècada daurada que tant ha esperat, els anys 20 són aquí. Un segle més tard…!
20h Cloenda del mercat firal.