Diumenge, 30 de juny de 2024
caiac

Primers passos per la creació del nou camp d’eslàlom a la Pobla de Segur

L’equipament, que se sumarà al de Sort, permetrà fer el riu Noguera Pallaresa més navegable

Pallars Digital La Pobla de Segur | 3 de maig de 2024 a les 08:22
El riu Noguera Pallaresa des de Collegats | Ajuntament de la Pobla de Segur
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha tret a licitació la redacció del projecte d'un camp d'eslàlom al riu Noguera Pallaresa. L'actuació busca dissenyar una nova infraestructura per l’oci i l’aventura, que contribueixi en el turisme actiu i sostenible i posar en valor la façana fluvial del municipi. El pressupost és de 24.000 euros, IVA inclòs, i el termini per presentar ofertes finalitzarà el 9 de maig.

D'altra banda, les obres permetran fer el riu Noguera Pallaresa més navegable. De fet, l'actuació busca complementar i coordinar la pràctica dels esports d'aigua amb altres municipis. Així, mentre que el camp de regates l'Aigüerola de Sort es pot navegar durant el matí, en el tram de la Pobla és possible fer-ho a la tarda.
 
El disseny d’aquest nou camp d’eslàlom tindrà en compte no causar un perjudici significatiu al medi ambient, amb un disseny que pensi no només en un turisme actiu sinó també sostenible i mantingui la riquesa del territori.

De fet, un informe dels Agents Rurals apunta que pot afavorir la creació de diversos biòtops en què formen els blocs de roca que conformen el camp, i que són aprofitats per la fauna aqüícola i fa augmentar la biomassa de manera notòria.
 
L’execució d’una part de les posteriors obres de creació d’aquest camp d’eslàlom contribuiran al desenvolupament del pla La Pobla de Segur: natura i turisme actiu sostenible, un projecte finançat amb 2 milions d'euros per part dels fons europeus Next Generation.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació