Dijous, 21 de novembre de 2024
patrimoni

Un grup de veïns de la Pobla s’uneix per intentar recuperar el Cine Avenida

Han creat un compte a Instagram per impulsar una discussió popular i demanar a l'ajuntament la reconversió de l’equipament en una sala cultural de propietat i gestió públiques

Pallars Digital La Pobla de Segur | 9 de maig de 2024 a les 11:40
Façana del Cinema Avenida de la Pobla de Segur | Arxiu
Un grup de veïns de la Pobla de Segur han creat una plataforma per intentar recuperar el Cine Avenida, en desús des de fa temps, i que està qualificat com a equipament cultural-religiós des del 1985. L'edifici, però, és d'un particular que fa uns anys el va posar a la venda, però no ha trobat cap comprador.

En aquest sentit, l'objectiu de la plataforma és reactivar el debat sobre aquest espai i saber com es podria desbloquejar aquesta situació. En declaracions a Pallars Digital, una de les seves portaveus, Anna Parramon, explica que "a molta gent de la Pobla li agradaria recuperar el cinema", però saben que actualment és complicat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @cineavenidafutur

 
Així i tot, assegura que és un "descrèdit" que un edifici com aquest, al centre del poble, es degradi encara més. D'altra banda, exposa que la iniciativa va sorgir de manera gairebé espontània.

Pel que fa al cinema, apunta que "tothom que hi ha pogut passar li agradaria que es dignifiqués". De moment, la primera acció de la plataforma, a banda de crear un compte d'Instagram, va consistir en fer uns punts de llibre amb les seves reivindicacions.
 
Parramon explica també que saben que recuperar aquest espai és un procés llarg i difícil, però que la seva voluntat és que se'n parli i es generi un debat públic. Així mateix, afirma que demanaran audiència amb l'ajuntament perquè exposi l'estat de la qüestió i es proposin possibles solucions.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació