El
xolís de
Ca d'Antema ha estat guardonat al 6è
Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional 2024 que organitza el
Gremi de Carnissers i Xarcuters. La carnisseria, situada al poble de
la Plana de Mont-ros, a la Vall Fosca, ha estat reconeguda en la categoria de
millor llonganissa tipus pagès.
La guardonada ha presentat un xolís
elaborat artesanalment, seguint el
procés tradicional i utilitzant les carns més nobles del porc. "El nostre procés de curació es duu a terme en assecadors naturals que estan situats a la Vall Fosca a més de 900 metres d'altura, fet que li dona un
sabor característic i intens", remarca
Dolors Toló, propietària de Ca d'Antema. La carnisseria pallaresa des de 1930 els productes tradicionals derivats del porc "seguint els mètodes i receptes familiars s'han transmès al llarg dels anys".
La història de Ca d'Antema es remunta
200 anys enrere com a
fonda, carnisseria i
botiga de queviures. El negoci ha anat passant de generació en generació, i des de fa temps la
cria i venda de bestiar i dels seus productes derivats també s'ha convertit en una part fonamental de l'empresa.
Des de finals dels anys vuitanta,
Josep Peró i Dolors Toló (a la foto) han continuat regentant Ca d'Antema. Actualment, els seus tres fills es dediquen conjuntament a tirar endavant els diferents negocis de l'empresa.
D'altra banda, la
Cansaladeria Codina de Taradell (Osona) ha rebut el guardó a la millor llonganissa tipus plana de Vic. Mentrestant,
Embotits del Collsacabra de Cantigròs ha sigut segon en llonganissa tipus pagès, i la també osonenca
Embotits Vall del Ges ha rebut la plata en llonganissa tipus plana de Vic.
El Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional és un certamen que vol vetllar per la
qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals, del foment de la
innovació i la
creativitat en els productors del nostre país.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi