Dimecres, 3 de juliol de 2024
Eleccions al Parlament 2024

El PSC guanya clarament les eleccions amb 42 diputats mentre l'independentisme perd la majoria

Junts se situa com a segona força amb 35 escons i Esquerra Republicana pateix un daltabaix i retrocedeix fins als 20

Tomàs Garcia Espot Tremp | 12 de maig de 2024 a les 23:12
Salvador Illa, clar guanyador de les eleccions | M. Puig / ACN
El PSC ha guanyat amb claredat les eleccions al Parlament amb 42 escons, mentre que l'independentisme perd la majoria. Junts se situa en segona posició amb 35, 15 diputats per sobre d'Esquerra Republicana. La candidatura de Pere Aragonès cau fins als 20, 13 menys que els que va aconseguir en les últimes eleccions al Parlament del 2021.


Mentrestant, el Partit Popular (15) se situa en quarta posició pujant 12 escons, i Vox es manté amb els 11 del 2021. Comuns Sumar amb 6 diputats en perd 2 i la CUP se situa amb 4, perdent-ne 5. Aliança Catalana entra al Parlament amb 2 escons i Cs desapareix de la cambra catalana.
 

Per províncies, els socialistes han estat la força més votada a Barcelona Tarragona, mentre que Junts s'ha imposat a les demarcacions de Girona Lleida. En aquesta última, el partit de Carles Puigdemont manté els 5 escons, el PSC en suma un (4), mentre que ERC en perd dos i es queda amb representants. Un fet que obre les portes del Parlament a tres pallaresosJeannine AbellaJosep Vidal Neus Comes.


Junts s'imposa de nou al Pallars

Al Pallars, Junts ha tornat a ser la força més votada amb el 38,17% dels vots al Pallars Jussà i el 35,42% al Pallars Sobirà. Per la seva banda, el PSC, amb el 20,71% dels vots, ha desbancat ERC com a segona força al Jussà, mentre que al Sobirà els republicans resisteixen al segon lloc amb el 24,42% dels suports.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació