Diumenge, 30 de juny de 2024
barranquisme

La Vall Fosca dona un nou impuls al barranquisme com a potencial turístic

S'han reequipat prop de 1.500 metres de barrancs conjuntament amb l’Institut Centre d’Estudis de Muntanya de la Pobla de Segur

Pallars Digital Vall Fosca | 13 de maig de 2024 a les 11:31
Diverses persones practicant barranquisme a la Vall Fosca | Ajuntament de la Torre de Capdella
La destinació turística de la Vall Fosca ha volgut donar un nou impuls a la seva oferta d’activitats amb actuacions de promoció i millora del producte de barranquisme. Aquesta iniciativa neix del fet que la zona té nombrosos barrancs, que difícilment es queden sense aigua. A més, s’ha observat un creixement de la presència d’empreses de barranquisme del Pallars Jussà i de comarques veïnes que porten clients als barrancs de la Vall Fosca.

Davant d’aquesta situació, el 2022 es van tornar a equipar una sèrie de barrancs de la vall: els de Roi, Riqüerna, Flamisell, Forques, Comaplana o Valldomars, el de Cuirola de Ricosanto, Pigolo, Sant Genís, Llenguadera i Allau de Sant Feliu.
 
En total, es van reequipar prop de 1.500 metres de barrancs conjuntament amb l’Institut Centre d’Estudis de Muntanya de la Pobla de Segur, que va assumir la despesa del material homologat, mentre que l’Ajuntament de la Torre de Capdella es va fer càrrec de la instal·lació per part d’experts en aquest àmbit.

Gràcies a un ajut del Patronat de Turisme de Lleida, l’ajuntament ha pogut desenvolupar entre el 2023 i 2024 una sèrie d’accions adreçades a millorar la informació sobre els barrancs i a fer-ne difusió.
 
En concret les accions que s’han dut a terme són la creació d’unes fitxes per als barranquistes que es poden transportar durant l’activitat, ja que es poden mullar, la creació d’un apartat específic a la web de Turisme Vall Fosca, així com la instal·lació de cartelleres en l’accés d’alguns barrancs i accions de promoció.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació