Dimecres, 3 de juliol de 2024
esllavissades

Avancen els treballs d'estabilització de la zona del despreniment de Santa Engràcia

Les obres suposen finalment una inversió d'uns 200.000 euros a l'Ajuntament de Tremp i acabaran en unes quatre setmanes

Pallars Digital Tremp | 14 de maig de 2024 a les 08:03
Detall dels treballs a l'esllavissada de Santa Engràcia | M. Lluvich / ACN
L'Ajuntament de Tremp està treballant en el sanejament i estabilització de la zona afectada pel despreniment de roques del mes de març passat al poble de Santa Engràcia. Aquests treballs, que es es van iniciar a mitjans d'abril i es perllongaran durant unes quatre setmanes més, tindran un cost d'uns 200.000 euros per al consistori.

L'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha explicat que les obres s'estan realitzant sota la direcció d'un equip de geòlegs. Un cop finalitzats els treballs, les tasques pendents consistiran en retirar la runa i condicionar l'espai. Poc després de l'esllavissada i un cop revisat el terreny, els geòlegs van alertar que era molt inestable i que calia una actuació urgent

El despreniment de roques, recordem, va provocar greus danys, ja que va ensorrar la teulada d'una casa del poble, tot i que a dins no hi havia ningú. Fa unes setmanes, Romero va explicar al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp que l'ajuntament ha demanat ajuda a la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya per tal de fer front a la despesa.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació