Diumenge, 30 de juny de 2024
curses de muntanya

La Marató Valls de Cardós s’estrena aquest dissabte amb 200 participants

La competició tindrà dos recorreguts, de 23 i 25 quilòmetres, que discorreran pels paratges de la vall i del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Pallars Digital Lleida | 16 de maig de 2024 a les 10:31
Òscar Martínez i Xavi Thai durant la presentació de la cursa | Diputació de Lleida
La nova Marató Valls de Cardós donarà aquest dissabte 18 de maig el tret de sortida a la seva primera edició amb un total de 200 participants. La cursa, que compta amb les distàncies 23 45 quilòmetres, discorrerà pels paratges de la vall i del Parc Natural de l'Alt Pirineu

La competició tindrà sortida i arriba al càmping de la Borda del Pubill, a Ribera de Cardós. El primer recorregut, de 45 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell positiu, es mourà per diferents paisatges com el Coll de Jou, el Coll de Tudela, el Pla de Nequa, o el Pic Pui Tabaca (1.718 metres), emblema de la vall, fins a arribar a Lladrós. Els participants també passaran per pobles com Bonestarre, Anàs i Estaón, i Esterri de Cardós.
 
La mitja marató, de 23 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu, discorrerà per pobles com Lladrós, Benante i Ainet de Cardós, indrets com la borda de Calatxo, Nibrós, Massover i Vidal, i passarà pels cims de Miravall (1.866 metres) i també pel Pui Tabaca.

L'organització pretén, com a element central, donar a conèixer el ric patrimoni natural, paisatgístic i arquitectònic de la Vall de Cardós, passant per carenes alpines, llacs d'alta muntanya, cims de més de 2.800 metres, senders de bosc o pobles pirinencs amb encant.

L'organitzador de la cursa, Xavi Thai, CEO d'XT Sport Events, ha posat èmfasi en el fet que la cursa ha tingut molt èxit arreu. "Més del 70% dels inscrits de la cursa venen d'arreu del territori, de Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida, d'Osca i fins i tot d'Andorra"

 

Vessant solidari

Les dos curses també tindran un vessant solidari, ja que 2 euros de cada inscripció aniran destinats a la investigació de diferents malalties. L'aportació que es recapti de la marató es destinarà a la investigació del trastorn límit de la personalitat amb IRB Lleida, mentre que l'aportació de la mitja marató s'invertirà en la investigació de la malaltia minoritària MDS.

A més, durant el dia del diumenge s'han preparat diferents activitats paral·leles per a tota la família, com per exemple, ràfting o excursions amb cavall. "En aquest sentit, volem generar, a banda d'activitats esportives, també una mica d'activitat econòmica per a la vall", ha explicat Xavi Thai durant la presentació de la cursa, feta a la Diputació de Lleida.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació