Dimecres, 3 de juliol de 2024
Dades

El Pallars Sobirà és la comarca que més proporció de població estacional rep a l'estiu

La persones que només pugen a viure a la comarca de juny a agost representen el 92,9% respecte als habitants empadronats

Pallars Digital Pallars | 17 de maig de 2024 a les 10:50
Esterri d'Àneu té un 90,6% de població estacional durant l'estiu | ACN
El Pallars Sobirà és la comarca que més proporció de població estacional rep durant els mesos d'estiu, gairebé tantes persones com les que hi viuen normalment. Segons dades del 2022 de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), la gent que només resideix a la comarca entre el juny i l'agost representa el 92,9% respecte a la que hi resideix tot l'any. En termes absoluts són 6.596 persones.

En el conjunt de l'any, el Sobirà continua liderant el rànquing català, amb un 46,4% de la població estacional respecte a l'empadronada a la comarca. La segueixen la Val d'Aran (39,0%), el Baix Empordà (33,5%), l’Alta Ribagorça (32,4%) i la Cerdanya (27,1%). En l'altra cara de la moneda, l’Anoia (-5,7%), el Baix Llobregat (-4,3%), el Vallès Oriental (-4,2%) i l’Alt Penedès (-4,2%) són les comarques amb menor població estacional en termes relatius.
 
 
Per municipis, les xifres de l'Idescat només mostren aquells amb 1.000 habitants o més. Així, Rialp és el municipi pallarès amb més proporció de població estacional (91%). Té 675 residents permanents, però són 614 les persones que només hi pugen a viure entre juny i agost. Molt a prop, Esterri d'Àneu té un 90,6% de població estacional en aquests mesos, mentre que a Sort la proporció és del 83,6%.

Al llarg de l'any, però, qui lidera el percentatge és la capital de les Valls d'Àneu, on la gent que hi viu temporal suposa el 50,9% respecte als empadronats. La segueixen Rialp (49,6%) i Sort (44%). En termes absoluts, però, la capital del Pallars Sobirà acumula 1.832 persones que només venen a l'estiu, i 964 que s'hi instal·len de manera temporal al llarg d'un any.
 
Mentrestant, al Pallars Jussà, els percentatges són molt més baixos. A la capital comarcal, Tremp, els estiuejants suposen només el 3,6% dels residents permanents (213). En aquest sentit, Isona i Conca Dellà és qui té més població estacional de juny a agost, i representa un 28,8% respecte al total, mentre que durant tot l'any la proporció és de l'11,6%.

Tornant a Tremp, en 365 dies només rep un 3,1% (182) de població estacional. Per la seva banda, la Pobla de Segur suposa un cas rellevant, tenint en compte el caràcter turístic del Pallars. En aquest municipi, la població present és inferior a l'empadronada, i la gent que hi viu només a l'estiu representa un -1,5% (-45) en comparació amb la que hi és tot l'any.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació