Diumenge, 30 de juny de 2024
ciclisme

Entra en funcionament la Ruta cicloturística dels Llacs i ja es pot circular entre Cellers i Salàs

El recorregut, que es complementa amb la línia Lleida-la Pobla, té en total 107 quilòmetres de longitud, i discorre per un entorn d'alt valor paisatgístic

Pallars Digital Cellers | 17 de maig de 2024 a les 11:45
Imatge de la passarel·la construïda prop del túnel de Salàs | Departament de Territori
El Departament de Territori ha completat la Ruta cicloturística dels Llacs, l'itinerari entre Lleida i la Pobla de Segur que es combina amb la línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Les obres de construcció de diverses estructures en el tram Cellers-Salàs de Pallars han finalitzat aquest dijous, mentre que el de Balaguer-Sant Llorenç de Montgai va entrar en funcionament el març passat.

Aquestes eren les dos últimes actuacions per a culminar la ruta, que sumen una inversió de 2,6 milions d'euros i compten amb cofinançament del Programa Operatiu del Feder 2014-2020 a Catalunya. El traçat de la Ruta cicloturística té 107 quilòmetres de longitud i  transcorre per un entorn d'alt valor paisatgístic.
 

Les obres del tram Cellers-Salàs han finalitzat aquest dijous. Foto: Departament de Territori


S'estructura en tres trams: el primer, de 46,5 quilòmetres, passa per Lleida, Balaguer i Sant Llorenç de Montgai per camins naturals i vials que ressegueixen el curs del riu Segre. La part entre Lleida i Balaguer ja està en servei des de 2019 i el març es va completar el tram restant de 12,6 quilòmetres fins a Sant Llorenç de Montgai.
 
El segon tram, de 27 quilòmetres, s'efectua en combinació amb el ferrocarril entre les estacions de Sant Llorenç de Montgai i Cellers-Llimiana. D'aquest punt, neix el tercer tram fins a la Pobla de Segur, de 33,8 quilòmetres. La part entre Salàs de Pallars i la Pobla de Segur ja està en funcionament des de 2019. Seguidament, el Consell Comarcal del Pallars Jussà va desenvolupar, amb la col·laboració del Departament, l'itinerari entre Cellers i Salàs de Pallars, i ara han finalitzat l'adequació i millora de les estructures de la carretera C-13.

Les actuacions executades, amb una inversió d'1,3 milions d'euros, consisteixen en l'adaptació de diverses estructures de la via i en la generació de nous passos a diferent nivell que milloren la funcionalitat i seguretat de l'itinerari cicloturístic. En aquest sentit, cal remarcar un nou pas elevat sobre la C-13 a l'altura de l'estació de Cellers, l'ampliació dels viaductes del pantà de Terradets i Sant Antoni, un pas inferior a l'altura de Guàrdia de Noguera i l'adequació de la C-13z, antic traçat de la C-13, als voltants de Salàs de Pallars.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació