Dimecres, 3 de juliol de 2024
agricultura

El Pallars Sobirà torna a repartir tomateres de dos antigues varietats locals recuperades

Són exemplars de "popa de vaca", originària d'Àrreu, i de "redona", procedent de la Borda Botja de Sort, que estaven pràcticament extingides

Pallars Digital Sort | 17 de maig de 2024 a les 12:31
Dos persones recollint planters de les tomates recuperades | CCPS
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha repartit per segon any consecutiu exemplars de dos antigues varietats de tomata recuperades recentment. Són la popa de vaca, originària del poble d'Àrreu, i la redona, procedent de la Borda Botja, a Sort, i que estaven pràcticament extingides.

Els dos tipus de tomates es van poder recuperar gràcies a Som d'aquí, el projecte de recuperació, conservació i dinamització de varietats locals de fruita, horta i vinya que impulsa el Consell del Sobirà.
 
Enguany ja s'estan repartint 900 tomateres d’aquestes varietats perquè la gent les torni a plantar als seus horts. Es poden anar a buscar des del dimarts 14 de maig a la seu del consell o a la cooperativa de Sort.

L’objectiu principal d’aquest any és que la gent guardi les seves llavors per a sembrar-les l’any vinent i així contribueixi a la serva conservació. Juntament amb el planter, el consell comarcal també reparteix un díptic amb tota la informació de les varietats recuperades i amb els passos a seguir per tal de guardar aquestes preuades llavors.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació