Diumenge, 30 de juny de 2024
muntanya de tor

«Això no és un parc temàtic»: els veïns de Tor demanen respecte davant l'increment de visitants al poble

La nova sèrie de Carles Porta ha fet créixer el nombre de curiosos, alguns dels quals entren de manera il·legal en finques particulars

Pallars Digital Tor | 20 de maig de 2024 a les 10:00
El poble de Tor en una imatge d'arxiu | Turisme Pallars sobirà
Els veïns del poble de Tor han demanat "respecte" per l'entorn i la seva intimitat als nombrosos visitants que pugen al poble, molts d'ells atrets per la nova sèrie de Carles Porta sobre els crims d'aquesta muntanya. Des de la seva estrena a TV3 i a la plataforma 3Cat, l'afluència de curiosos en aquest nucli del municipi d'Alins ha augmentat significativament.
 
Aquest fet, però, ha provocat les queixes de diversos propietaris per l'actitud d'alguns dels visitants. Un d'ells és Josep Maria Aixàs, nebot de Josep Montané "Sansa", assassinat el juliol del 1995. Denuncia que molta gent accedeix de manera il·legal en finques particulars, encuriosits per veure, per exemple, la casa on va morir el seu oncle.
 
 

«Tor no és un parc temàtic»

Així mateix, Aixàs ha declarat en un vídeo a les xarxes socials que sospiten que aquest estiu moltes persones pujaran a Tor només pel "morbo". En aquest sentit, ha manifestat que el poble "no és un parc temàtic" i que la gent del poble "no treballa en cap circ". "Volem evitar que hi hagi manca de respecte tant a l'entorn com a les persones que habiten aquest indret", ha exposat.

D'altra banda, el nebot de Sansa ha recordat que per accedir a Tor legalment cal fer-ho des de la pista que puja d'Alins, i no des d'Andorra. Aixàs assegura que tot i estar "tolerat", arribar al poble des del principat "no és legal". Ara bé, diu que tot i que la gent continuarà passant per allà, espera que "siguin respectuosos amb l'entorn que els envolta" i amb les finques particulars.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació