La temporada de
bolets de primavera és
molt fluixa al
Pirineu a causa de les
baixes temperatures. Així ho han pogut constatar els membres de la societat micològica de l'
Institut d'Estudis Ilerdencs (
IEI) que un any més han organitzat la
mostra de bolets de primavera al pati de la seu de l'institut.
Casimiro Duaigües, membre de la secció, ha explicat que tot i les
pluges no surten gaires bolets i que dels que són
comestibles, els que predominen són el
moixarró i el
bolet de neu. Els altres "no han acabat de fructificar", ha lamentat, sobretot les
carreretes que són dels més característics d'aquests mesos. La
26a mostra compta amb una setantena de varietats de bolets, la majoria no comestibles.
Un home observant els bolets exposats a la mostra. Foto: O. Bosch / ACN
Les pluges d'aquesta primavera han estat molt beneficioses i si hagués fet una temperatura més suau, la temporada de bolets
hauria estat molt abundosa. Per contra, el termòmetre
baixa en picat a les nits això evita que els bolets que haurien de sortir acabin fent-se grossos.
Casimiro Duaigües alerta que cal anar amb
precaució a l'hora de collir-los i sobretot consumir-los hi ha que molta gent es pensa que són "immunes i després passa el que passa". Segons Duaigües
tots els bolets són una mica indigestos i per això s'ha de vigilar amb la quantitat que es consumeix i el punt de cocció.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi