Diumenge, 30 de juny de 2024
esbaiola't

L'Esbaiola't presenta un cartell de luxe que inclou 33 propostes a preus populars durant quatre dies

El festival, que se celebrarà de l'11 al 14 de juliol, inclou 19 companyies professionals, de les quals set estrangeres i 11 propostes del territori

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 21 de maig de 2024 a les 09:56
Presentació del cartell de l'Esbaiola't d'enguany | Esbaiola't
L’Esbaiola’t ha presentat un cartell de luxe per a l'edició del 2024, amb un total de 33 propostes i diferents preus populars durant quatre dies, que estaran repartides en 13 espais d'actuació. El festival, que tindrà lloc de l'11 al 14 de juliol, comptarà enguany amb 19 companyies professionals, 7 estrangeres i 11 del Pallars Sobirà.

A més, hi haurà dos propostes de teatre inclusiu (Cooperativa Alba Jussà i Fundació Alosa de Lleida) i un taller amb alumnat de pràctiques de l’EAM Aula de Teatre de Lleida. En total, doncs, seran 77 activitats. Aquesta edició de l'Esbaiola't ve marcada pel canvi de gestió del festival. És l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu qui n’agafa les regnes assumint el 100% de l’organització i gestió per tal de garantir la continuïtat del festival.

 
Els espectacles de referència tindran preus populars, amb entrades que aniran de 2 a 7 euros i moltes activitats gratuïtes i al carrer. Com a novetat, en col·laboració amb l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, bona part dels tallers els realitzaran artesanes i artistes de la comarca per tal de donar a conèixer la cultura i tradició de la zona. També es treballarà amb entitats de diversitat funcional de la zona, com la cooperativa Alba Jussà, que té un grup de teatre, El sac de varietats que participarà al festival. En la passada edició es van vendre unes 6.500 entrades, mentre que enguany s’espera més o menys el mateix públic.
 
De les companyies professionals, n’hi ha sis vingudes de França, entre les que cal destacar D-construction de la companyia Dyptik; un espectacle de dansa hip hop de carrer amb sis ballarins al voltant d’una enorme tanca metàl·lica on a partir del moviment intenten trencar barreres de tot tipus. En segon lloc, Clan Cabane de la companyia La Contrabande; un espectacle amb cinc acròbates i dos llits elàstics, que juguen amb fustes i construeixen espais de joc efímers, aquest espectacle és estrena a l’estat espanyol. I, finalment, Un Océan d’amour de la companyia La Salamandre; un espectacle de teatre d’objectes fet tot ell amb paper que parla d’una bonica història d’amor, del consumisme i del pas del temps, basat en el còmic de Grégory Panaccione i Wilfrid Lupano.

De l’estat espanyol tindrem la companyia Jimena Cavalletti, amb el divertit espectacle B.O.B.A.S. Banda Orquestral Benèfica d’Actes Sepulcrals, on tres dones clowns ens faran gaudir d’allò més. Mentrestant, el mediàtic Wilbur, atleta olímpic reconvertit en acròbata i clown que ens meravellarà amb l’espectacle Piensa en Wilbur.
 
Vingudes de Catalunya hi haurà La Corcoles, amb l’espectacle Carena que és suport a la creació del festival i va estar fent residència creativa al mes d’abril a Esterri; també Manel Rosés amb la seva darrera creació en solitari Akri on explora els llindars a través de l’acrobàcia, la dansa i una escala; també tindrem a la companyia La Curiosa, amb l’espectacle per primera infància Textures on experimenten a través de la música, l’art i les projeccions; Jose Luis Redondo amb Arriba, un espectacle d’humor, molt sarcasme i equilibris.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació