Dissabte, 29 de juny de 2024
geologia

Llimiana exposa una col·lecció de més de 300 fòssils donats pels veïns

Es poden veure al Centre d'Interpretació del Montsec gràcies a un conveni amb el Museu de la Conca Dellà

Pallars Digital Llimiana | 21 de maig de 2024 a les 11:00
Alguns dels fòssils exposats a la Rectoria de Llimiana | Jeannine Abella
Llimiana ha inaugurat aquest passat diumenge una exposició amb més de 300 fòssils donats pels veïns del poble anys enrere. La col·lecció ja es pot visitar al Centre d'Interpretació del Montsec, a la Rectoria, després d'un conveni de cessió entre l'Ajuntament de Llimiana i el Museu de la Conca Dellà.

Tal com explica a Pallars Digital l'alcaldessa de Llimiana, Maria José Pérez, aquestes peces -dels períodes cretaci i paleogen- havien estat cedides anys enrere al museu isonenc, ja que tot i que no moure's mai de Llimiana, legalment no podien ser exposades al poble. En aquest sentit, apunta Pérez, des del Geoparc Orígens els van aconsellar posar-se sota el paraigua del Museu de la Conca perquè això fos possible.
 
 
Així doncs, i després de ser catalogada i posada en ordre, la col·lecció ja es pot veure a les vitrines del Centre d'Interpretació del Montsec, un fet que per a Maria José Pérez suposa una gran satisfacció i és una mostra d'agraïment enorme cap a la gent que va aportar els fòssils de manera desinteressada. "Estan al lloc on han d'estar", celebra. 

En aquest sentit, l'alcaldessa ha fet una crida a les persones que encara tinguin peces com aquestes a casa seva, tot assegurant que si les donen "no marxaran de Llimiana". Després de la inauguració de la mostra -emmarcada dins la 8a Setmana dels Geoparcs Europeus- també es va dur a terme una descripció dels paisatges geològics des del Mirador de Llimiana.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació