Dimecres, 3 de juliol de 2024
noms

Marc i Júlia repeteixen com a noms més posats als nounats de Lleida

Jan, Ona, Martina o Àlex també són els més freqüents entre els nadons nascuts del 2020 al 2022

Pallars Digital Pallars | 21 de maig de 2024 a les 12:00
Un nadó en una imatge d'arxiu | Hospital del Mar
Marc Júlia repeteixen com a noms més posats als nadons de la demarcació de Lleida nascuts entre els anys 2020 2022, segons ha publicat recentment l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Pel que fa als nens, els més freqüents també són Jan, MartíÀlex Pol mentre que en el cas de les nenes, lideren el rànquing OnaMartinaPaula Arlet.

D'altra banda, pel que fa als noms masculins de totes les edats més habituals a la província, hi ha els de JordiAntonioRamonJose, Josep David. Mentrestant, entre els de dona destaca, en primer lloc, Maria, seguida de MontserratMaria CarmenNúria Maria Teresa.
 
Respecte als cognoms, segons l'INE a Lleida els més freqüents són GarciaMartínez, LópezRodríguez Sànchez. Al Pallars, però, i d'acord amb les dades de l'Idescat, Sànchez, Garcia i López lideren la llista de primers cognoms.

En total, 222 pallaresos tenen Sànchez com a primer cognom. De fet, aquest també és el més habitual al Pallars Jussà (157), seguit de Garcia (119) i de Martínez (105). De fet, la comarca és una de les poques de Catalunya on Garcia no ocupa la primera posició. Al Pallars Sobirà, com en el conjunt de Catalunya (21,27%), aquest cognom sí que lidera el rànquing, i 85 persones (l'11,84%) el tenen com a primer.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Societat, Júlia, Marc, noms, INE, cognoms
Participació