Diumenge, 30 de juny de 2024
contingut patrocinat

El «Tribulossi» de Tremp arriba al seu punt àlgid aquest cap de setmana

Els actes del festival es concentraran de divendres a diumenge en una segona edició que homenatja l’artista Benet Rossell

Pallars Digital Tremp | 21 de maig de 2024 a les 11:24
Imatge d'un dels actes de la primera edició del Tribulossi | Ajuntament de Tremp
Tremp afronta la majoria de les activitats programades del Tribulossi, el festival poètic de les arts, que enguany arriba a la seva segona edició. Prèviament, el passat 21 de marçDia Mundial de la Poesia, la capital del Pallars Jussà ja va inaugurar el certamen a la Biblioteca Pública Maria Barbal amb un recital de poemes de Vicent Andrés Estellés i l’espectacle Olor de Menta de la companyia La Súbita a partir de poemes de Joan Brossa

Aquest 2024 el festival ret homenatge al poeta Benet Rossell, i el principal acte que s'ha organitzat en aquest sentit és el que acollirà l’Espai Cultural La Lira aquest dissabte 25 de maig a les 19h amb un recital de poesia i la venda del llibre poemari de l'artista, editat per Garsineu Edicions. 
 
El mateix dia al matí, a les 12:30h, a la plaça de Capdevila, la companyia valenciana de circ Capicúa presentarà el seu espectacle de circ poètic Nushü. Abans, a les 12h, es presentarà el mural artístic creat al safareig de Tremp per Peter Allan Hull a partir del poema Dones Fosques del poeta Xavier Macià. Un mural en què Hull treballa des de fa dies i l'evolució del qual els més curiosos ja han pogut anar seguint.

El dia abans, el divendres 24, s'han programat dos actes. El primer, a les 18h al safareig de la plaça Capdevila, és l'anomenat Memòries Líquides. Veus de les bugaderes, un espectacle teatral i cultural amb l'aigua, la bugada, els safareigs i les bugaderes com a protagonistes. Més tard, a les 20h a la plaça de l'Església, hi haurà concert de Flamengrass, fusió de flamenc, bluegrass i músiques d'arrel a partir de poemes de Federico García Lorca.
 
L'últim dels actes previstos aquest cap de setmana és el que tindrà lloc el diumenge 26 de maig, a les 12h a la plaça del Forn, on es preveu un concert amb recital de poemes i vermut amb el conjunt Rumbesia, que presentarà l'espectacle Del Negre al Blanc a partir de poemes d'autors catalans. A més, en aquest acte hi haurà degustació de productes pallaresos.

El Tribulossi concentra la seva programació aquest cap de setmana, però abans, les escoles de primària del municipi ja han pogut participar dels tallers de poesia impartits per Josep Pedrals. L'últim dels actes no tindrà lloc fins al juliol amb la ruta a peu amb parades poètiques titulada Tremp Amagat, dins el cicle Nits a la Fresca. Un espectacle dirigit per Eduard Muntada i que compta amb la col·laboració de Teatremp, A Galet i el grup de teatre d'Alba Jussà.

 Consulta el programa complet al lloc web del Tribulossi
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació