Dimecres, 3 de juliol de 2024
ramaderia

Arriba l'11a Fira dels productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’ovella aranesa a Arrós de Cardós

S’ha programat un mercat agroalimentari i artesà, una mostra d’animals, i més activitats, com el dinar popular i diferents espectacles per a petits i grans

Pallars Digital Arrós de Cardós | 24 de maig de 2024 a les 12:33
El mercat artesà i la mostra d'animals seran els plats forts de la fira | Ajuntament d'Esterri de Cardós
Aquest diumenge Arrós de Cardós acollirà de nou la Fira dels Productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de l’ovella aranesa, que arriba a la seva 11a edició. L’objectiu de la mostra és posar en valor la gran diversitat de productes que s’elaboren en l’àmbit del parc, així com l’ovella aranesa, una raça que tradicionalment ha estat present al nord del Pallars Sobirà, especialment a les valls que tenien més relació amb França i la Val d’Aran.
 
Els carrers d’Arrós s’ompliran de parades de venda de les iniciatives de producció agroalimentària i artesana que elaboren i manufacturen el seu producte en l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Formatges, melmelades, cervesa artesana, roba, artesania de fusta o joies, entre molts d’altres, són alguns dels productes que es podran trobar a la fira.

Un dels clàssics de la fira és la mostra d’ovella aranesa, amb participants de la Vall de Cardós. Té com a intenció donar a conèixer aquesta raça que pren el nom de la Vall d’Aran i on es concentren la major part d’exemplars, però que tradicionalment també ha estat present als municipis situats més al nord del Pallars Sobirà. Enguany, a més, també hi haurà una mostra de vaca pallaresa.
 
Coincidint amb les dates en què es xollen les ovelles, se celebrarà dins de la Fira el tradicional Concurs de Xolla en dues modalitats, amb màquina elèctrica i a mà. Per complementar la Fira, es realitzaran altres activitats per acabar d’amenitzar la jornada.

Durant el matí es realitzaran passejades a cavall i diversos tallers infantils i familiars, s’oferiran visites guiades a l’església d’Arrós per descobrir el seu barroc i es farà la presentació del Projecte Boscos de Muntanya. A més, abans del dinar es presentarà el llibre Menjàvom del que tenívom i també es projectarà el documental L’any eri molt llarg, dos treballs sorgits del Projecte Tupina.
 
El dinar popular, com cada any, és a base de carn de corder, que enguany es cuinarà a la brasa. A la tarda, es podrà gaudir de l’espectacle La bruixa que volia ser bella, i posteriorment hi haurà berenar amb coca i xocolata i s’acabarà la jornada amb ball folk a càrrec de FolkiManxa i Helena Barril. A més a més, el poble estarà decorat amb ulls de bruixes fets per l’alumnat de l’Escola Els Minairons, que engalanaran els carrers.

La Fira coincideix amb la setmana en què se celebra el Dia Europeu dels Parcs, commemorant la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia el 24 de maig. A més, aquesta és la primera edició que se celebra des que el Parc Natural de l’Alt Pirineu ha estat acreditat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació