Dilluns, 1 de juliol de 2024
esquí

Tavascan adjudica les obres per tenir neu artificial a les pistes d’esquí la temporada que ve

Els treballs superen els 675.000 euros i preveuen la instal·lació de canons des de la base del complex fins a la cota intermitja de l’estació

Pallars Digital Tavascan | 27 de maig de 2024 a les 10:12
L'estació d'esquí de Tavascan | Arxiu
L'Ajuntament de Lladorre, propietari de l'estació d'esquí de Tavascan, ha adjudicat les obres per instal·lar diversos canons de neu artificial des de la base del complex fins a la cota intermitja de l'estació. Segons avança Segre, l'objectiu és assegurar l'inici de la pròxima temporada davant de la possible manca de nevades, un problema que l'estació arrossega des de fa uns anys.

Actualment, l'estació pallaresa només compta amb dos canons mòbils de baixa pressió, insuficients per garantir un mínim de neu per a esquiar. Els treballs d'ampliació del sistema, que superen els 675.000 euros, han estat adjudicats a l'empresa italiana Demaclenko, i permetran que uns 30.000 metres quadrats puguin ser aptes per a la pràctica de l'esquí.
 
Enguany, recordem, Tavascan no va poder estrenar la temporada d'esquí fins al 12 de gener degut a la manca de precipitacions. El desembre al municipi de Lladorre havia passat sense pràcticament neu, però les nevades de principis d'any van permetre disposar d'entre 20 i 50 centímetres de gruix i de prou domini.

Aquest, però, no es va recuperar fins a principis del mes de març després d'abundants nevades, gràcies a les quals el complex va poder reobrir les pistes i assegurar el final de temporada. Així i tot, el balanç final per a l'estació va ser negatiu, amb 2.700 esquiadors. De fet, les pistes de nòrdic van ser les més perjudicades degut a la manca de neu.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació