Diumenge, 30 de juny de 2024
pressupost

El Consell del Sobirà aprova un pressupost de 9,7 milions d'euros

La millora dels accessos a nuclis i de la deixalleria d'Esterri d'Àneu, entre les partides més destacades dels nous comptes

Pallars Digital Sort | 27 de maig de 2024 a les 15:15
Edifici del Consell Comarcal del Pallars Sobirà | ACN
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprovat durant aquest mes de maig un pressupost de 9.782.000 euros per al 2024. Els nous comptes han obtingut llum verda amb els 15 vots favorables d'Esquerra Republicana Junts i dos abstencions dels consellers de Gent de Poble i del PSC.

Tal com ha detallat a Pallars Digital el seu president, Carles Isus, entre les partides més destacades hi ha les destinades a accessos a nuclis (667.000 euros), la millora de la deixalleria d'Esterri d'Àneu (553.000 euros) i la recuperació de sotaboscos i pastures (309.000 euros).
 
La resta, apunta Isus, són partides més reduïdes, mentre que encara falta incorporar als comptes el projecte de foment del cicloturisme a la comarca, dotat amb 2,3 milions d'euros pels fons europeus Next Generation, i encara en procés de redacció. "L'incorporarem a mesura que el tinguem a punt, previsiblement al proper ple", assegura el president.
 

Projecte de cicloturisme

El president del Pallars Sobirà ha qualificat el projecte com el "més potent de la comarca". "Hi creiem molt, està encarat al turisme sostenible i intentem que el Pallars sigui un referent del món de la bicicleta", explica Isus. L'objectiu és desestacionalitzar el turisme a la comarca, "i no només poder oferir l'esquí i el ràfting", exposa, que són dos activitats de les quals no se'n pot gaudir durant tot l'any.

 
"El de la bicicleta és un món molt ampli i veiem que hi ha molta gent que el practica i que hi creu". En aquest sentit, Carles Isus argumenta que han visitat comarques on aquesta aposta els està donant "resultats espectaculars". Per això, des del Consell del Sobirà volen que cadascun dels municipis hi participi i englobar tots els itineraris en bicicleta dins del mateix projecte.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació