Diumenge, 30 de juny de 2024
música

El 2n «Perifèria Cultural» portarà Roger Mas i Pep Lladó amb Carlitos Miñarro a Salàs de Pallars i Alt Àneu

El cicle de música i gastronomia té com a objectiu portar propostes multidisciplinàries trencadores a espais allunyats dels grans centres urbans

Pallars Digital Pallars | 28 de maig de 2024 a les 09:57
El cantautor Roger Mas en una imatge d'arxiu | Clara Orozco/MMVV
Roger Mas i Pep Lladó & Carlitos Miñarro actuaran al Pallars en el marc de la segona edició del Perifèria Cultural, el cicle de música i gastronomia que vol portar arreu del país propostes multidisciplinàries trencadores que estan fora dels circuits comercials, i que enguany se celebrarà a partir del 7 de juny i fins al mes d’octubre. En aquest cas, els concerts pallaresos tindran lloc a Salàs de Pallars i a Alt Àneu.

Perifèria Cultural va nàixer el 2021 per reivindicar l’espai cultural dels Països Catalans a través de la música i la gastronomia del conjunt del país. El cicle omple la geografia catalana amb concerts i activitats localitzades en ubicacions perifèriques reconegudes per la seva tradició gastronòmica, amb l’objectiu d’exercir com a altaveu de la gastronomia i la cultura dels Països Catalans.
 
 
Enguany, el cicle també es mourà per Bossòst (Val d'Aran), Montsec de Meià (Noguera), Verdú i Ciutadilla (Urgell) i Peramola (Alt Urgell). Aquesta iniciativa promet ser una experiència enriquidora, amb més de 30 recitals i artistes, entre els quals també destaquen Clara Peya, Alidé Sans i Mesclat. És el primer cop que el cicle visita territori pallarès.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha exposat que "amb una programació concebuda com un trajecte, Perifèria Cultural té una visió molt important, pensada per a totes aquelles persones que viuen fora de la centralitat urbana", tot remarcant que "la cultura és un dret bàsic" i que cal apropar-la a la gent.
 
En aquest sentit, i tal com han explicat els seus responsables, Perifèria Cultural vol situar en un primer pla aquelles propostes culturals que es troben fora dels circuits comercials i posar en valor la perifèria geogràfica, és a dir, aquells espais i indrets allunyats de les capitals i dels grans centres turístics, com també la perifèria agroalimentària, aquells productes i productors de proximitat que prioritzen la qualitat per davant de la quantitat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació