Dilluns, 1 de juliol de 2024
literatura

Josep de Moner presenta «Estimat Manel», la seva tercera novel·la

El periodista i escriptor pallarès retrata el context social i polític de la generació de la guerra i de postguerra, com la dels seus hereus, que viuen els anys que aboquen a la transició democràtica

Pallars Digital Pallars | 28 de maig de 2024 a les 11:02
Josep de Moner presentant el llibre a Sort | Ajuntament de Sort
L'escriptor i periodista Josep de Moner ha presentat al Pallars Estimat Manel, la seva tercera novel·la. El llibre narra la història de dos parelles, emparentades i originàries del Pallars, a través de les quals s'explica el context social i polític, tant de la generació de la guerra i la immediata postguerra (Maria i Quim), com la dels seus hereus o immediatament continuadors (Cecília i Manel), que viuen la lluita clandestina al final del franquisme i els anys que aboquen a la transició democràtica
 
El llibre està ambientat en diversos indrets, com ara els pobles pallaresos d'Estaron i Olp, però també es desenvolupa en altres localitzacions com Vaquèira, Barcelona, París, Madrid o Tamariu. La novel·la avança amb diferents intensitats, emocionals, culturals, psicològiques, professionals, i protagonitzada per diferents personatges.
 
Aquest fet dona una dimensió de complexitat i complementarietat que arrodoneix la narrativa i en general el sentit de l’obra. L’anar i venir, els salts, començar pel final pot ser un atreviment literari, una investigació, aquell pas previ a d’altres formes que apareixeran i que deixen al lector pendent del que vindrà més endavant.

Qualsevol obra, sigui quina sigui, mai s’escapa del seu autor, de les seves vivències i experiències internes. Representades en diversos personatges, prenen vida, donant-les-hi així la possibilitat de ser reconegudes, desvelades, fantasiejades, perdonades, capaces d’evolucionar.
 
Josep de Moner va néixer el 20 del desembre del 1947 a Olp, i abans d'Estimat Manel ha publicat El Mirall de Ventolau (2015) i Maria, guerra i pau (2018), obra que l'autor també va adaptar al pallarès.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació