Diumenge, 30 de juny de 2024
cinema

«Gira't de cara al vent»: el curtmetratge produït a Talarn que busca finançament

El projecte de Rita Baulies es planteja com un retrat de la gent i l’entorn del poble a través de les imatges que va deixar gravades el seu padrí

Pallars Digital Talarn | 28 de maig de 2024 a les 11:47
Imatge promocional del curtmetratge | Gira't de cara al vent
L'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac) està produint Gira't de cara al vent, un documental ambientat a Talarn i que ha encetat una campanya de micromecenatge a la plataforma Gofundme per trobar finançament. Es tracta d'un projecte de Rita Baulies, que explora a través de la imatge la relació amb el seu padrí, que no va arribar a conèixer mai.

El record del seu avi, nascut a Talarn, li va arribar després que la seva tieta remenés calaixos i trobés una fotografia seva filmant amb una càmera de Super 8. La curiositat va fer que Baulies acabés buscant aquestes filmacions, que finalment l'han empès a tornar als seus orígens i a voler rodar el que el seu padrí filmava i entendre perquè mirava el que mirava.
 
 
Gira’t de cara al vent és, doncs, una pel·lícula sobre l’oblit i el silenci. En un terreny entre la fantasia i la realitat, el curtmetratge es planteja com un retrat de la gent i l’entorn del poble per desxifrar o construir els buits de la seva pròpia història i la de la seva família.

A més, i a banda de buscar una connexió amb una persona absent a través del cinema casolà, el film vol ser un homenatge, un regal per a una família que havia oblidat unes imatges que ara surten a la llum.
 
"Per tal de satisfer-me i deixar anar, busco replicar les imatges, connectar la seva mirada i la meva a través de l’acte de rodar, descobrir si s’assemblen i, d’alguna manera, sanar aquesta pèrdua a través del cinema, en un intent de tractar un dels grans temes universals com és la fi de la vida", explica la directora.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació