Diumenge, 30 de juny de 2024
art

Gran èxit de participació en les activitats centrals del «Tribulossi»

Prop d'un miler de persones han gaudit de la programació del festival poètic de les arts de Tremp, que enguany ha arribat a la seva 2a edició

Pallars Digital Tremp | 29 de maig de 2024 a les 09:55
L'espectacle Nushü de la companyia Capicua va reunir 300 espectadors | Jordi Peró
El Festival Tribulossi ha aconseguit reunir aquest passat cap de setmana a més de 900 persones en només tres dies gràcies a una oferta cultural variada i de qualitat que ha captivat el públic del Pallars. Els actes del Festival poètic de les arts de Tremp han destacat per la seva gran acollida, amb una participació molt nombrosa en cadascun d'ells.

El cicle va començar amb l'activitat Memòries Líquides, que va omplir la sala de plens amb 87 assistents, els quals van gaudir de valent amb l'alegria de Rosa Vendrell per recordar les bugaderes i els safaretjos. El concert Flamengrass, una fusió única de flamenc i bluegrass, ha estat un èxit rotund, atraient un centenar de persones que van assistir a una actuació vibrant i innovadora.
 

Mural de Peter Alan Hull dedicat a les bugaderes de Tremp. Foto: TGE


L'endemà vam encetar el dia amb l'acte al safareig que va comptar amb unes 150 persones que van ser testimonis de la presentació del mural realitzat per l'artista Peter Alan Hull. L'obra, inspirada en el poema Dones Fosques de Xavier Macià, ha estat una de les atraccions més destacades del cicle.
 
L'espectacle Nushü de la companyia femenina Capicua, basat en la història d'una fàbrica tèxtil, va captivar 300 espectadors amb la seva posada en escena espectacular i la seva narrativa emocionant. La combinació de dansa, teatre i acrobàcia va oferir una experiència inoblidable al públic assistent.

L'acte d'homenatge a Benet Rossell, poeta i artista multidisciplinari, va reunir un centenar de persones a La Lira, posant en valor la seva obra i llegat. Les paraules dels ponents i les projeccions d'algunes de les seves obres van emocionar els assistents, creant un ambient de record i admiració envers una figura tan important en el món de l'art i la poesia.
 

Un moment de l'homenatge a Benet Rossell. Foto: Jordi Peró


Finalment, el diumenge, el concert vermut amb Rumbesia, una proposta que combina rumba i poesia, també va ser molt ben rebut, amb una assistència de gairebé 100 persones i una atmosfera molt agradable i festiva. Els assistents van gaudir d'una actuació íntima i propera, ideal per a un matí de primavera.

El Tribulossi culminarà durant el mes de juliol amb una Nit a la Fresca guiada per Joana Franch, que portarà el públic a racons desconeguts i poètics de Tremp. Aquesta activitat promet ser una experiència màgica, que permetrà als participants descobrir la bellesa amagada de la vila sota la llum de les estrelles.
 

Imatge del vermut concert amb Rumbesia. Foto: Jordi Peró
 

A més, ja està disponible a la Llibreria Central el segon número de la col·lecció Volves de... a càrrec de Garsineu Edicions, basada en l'obra poètica de Benet Rosell. Aquesta publicació és una oportunitat única per aprofundir en la poesia i el pensament d'aquest autor, oferint una nova perspectiva sobre la seva obra.
 
L'edició d'enguany del Tribulossi ha demostrat ser un èxit rotund, consolidant-se com una cita ineludible en el calendari cultural de Tremp. L'alta participació i la resposta entusiasta del públic són una prova del valor i la importància d'aquest esdeveniment per a la comunitat, reafirmant el compromís de Tremp amb la cultura i l'art.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació