Diumenge, 30 de juny de 2024
Triatló

El Pallars acollirà dos triatlons d'alt nivell aquest cap de setmana

La Guingueta celebra l'XTerra Pirineu, mentre que Cellers serà la seu de la Pirene Xtreme Triathlon, amb dos distàncies a escollir

Pallars Digital Pallars | 29 de maig de 2024 a les 12:28
Les competicions reuniran nombrosos esportistes d'elit | Ocisport
El Pallars acollirà aquest dissabte 1 de juny dos triatlons d'alt nivell que reuniran centenars d'atletes entusiastes de les activitats a l'aire lliure. Per una banda, la Guingueta d'Àneu celebrarà l'XTerra Pirineu, un repte exigent amb segments de 1.500 metres de natació, 31 quilòmetres de bicicleta de muntanya i un trail run d'11 quilòmetres.

Tot plegat, serà una experiència única en un entorn natural privilegiat, a les portes del Parc Nacional d'Aigüestortes i del Parc Natural Alt Pirineu. L'alcalde del municipi, Jordi Pallé, explica que han apostat pel projecte per "donar a conèixer el nostre patrimoni i dinamitzar el municipi". Nico Lebrun, antic Campió del Món XTerra i Director Tècnic Global de XTerra, expressa el seu entusiasme, ja que serà la primera cursa que faran als Pirineus.
 
El mateix dia, Cellers donarà el tret de sortida a la Pirineu Xtreme Triathlon, una de les curses més extremes d'Espanya que finalitzarà a l'estació d'esquí de Port del Comte. La competició ofereix dos distàncies a escollir: en la primera, de 204 quilòmetres, els participants hauran de nedar 3,8 quilòmetres al Pantà de Terradets, després recorreran 170 quilòmetres en bicicleta i, finalment, correran 41 quilòmetres. En la segona modalitat, de 142 quilòmetres, hauran de nedar 2,3 quilòmetres, pedalejar-ne durant 118 i recórrer a peu una distància final de 27 quilòmetres.

Segons els organitzadors del triatló, es tracta d'"una de les experiències esportives més dures de la teva vida". A més, el descriuen com "un recorregut màgic en bicicleta", tot i que apunten que "només és apte per a persones en bona forma física i mental".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació